Collecte van 8 mei 2022

Collecte Kerk in Actie 2022 - Noodhulp (Nigeria)

Wat betekent dit project voor Mawa?

“Toen mannen mijn dorp aanvielen, ben ik met drie van mijn kinderen gevlucht”, vertelt Mawa. “Meer dan drie uur hebben we ’s nachts gelopen naar een dorp in de buurt. De volgende dag zijn we verder gegaan. Ik hoop en bid dat ik mijn man en mijn andere twee kinderen terug zal zien. Het leven in dit dorp waar ik nu verblijf is erg moeilijk. We hebben geen schoon drinkwater. Mijn baby en ik hebben cholera gehad. Ik hoop dat God iemand stuurt om schoon drinkwater naar ons te brengen. Dan worden mijn kinderen niet meer ziek.”

Op 5 mei vierden wij bevrijdingsdag. Wij gunnen anderen onze vrijheid ook. Daarom collecteren we voor slachtoffers van geweld in Nigeria.

Lees meer: kerkinactie.nl/vluchtelingen-nigeria

Mala moest toekijken bij executies. Fatima’s kinderen zijn vermoord. Pastor Marks dorp werd in brand gestoken door de terroristen van Boko Haram. Maar ook andere gewelddadige groepen zijn actief. Zo zijn velen getraumatiseerd in Noordoost-Nigeria, waar in tien jaar tijd 20.000 mensen zijn vermoord en 4.000 ontvoerd. Totaal zijn ruim 2 miljoen door het conflict op de vlucht geslagen. Kerk in Actie biedt noodhulp om hongersnood te voorkomen en helpt christenen en moslims om hun leven samen te verbeteren.