Collecte van 27 nov 2022

Collecte Kerk in Actie 2022 - Werelddiaconaat (Colombia, 1e Advent)

Maar liefst 1,5 miljoen kinderen in Colombia moeten iedere dag zwaar en gevaarlijk werk doen. Ze groeien op in een omgeving met veel geweld en drugsgebruik, zoals in de sloppenwijken van de hoofdstad Bogotá. Kinderen werken er op de markt of in op de vuilnisbelt. School komt vaak op de laatste plaats. Stichting Kleine Arbeider, partnerorganisatie van Kerk in Actie, geeft deze kinderen onderwijs en maakt hen weerbaarder om zo hun kansen op een betere toekomst te vergroten.

Meer informatie: kerkinactie.nl/onderwijscolombia

Download deze collectefilm

Dit is de eerste zondag van Advent. In de Adventsperiode tot aan Kerst collecteren we elke week voor kwetsbare kinderen of jongeren. U kunt kiezen of u voor kinderen in Colombia collecteert of dat u aansluit bij de kerstcampagne: kerkinactie.nl/kerst.

In de achterstandswijken van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá groeien veel kinderen op in een onveilige omgeving met geweld en drugs(criminaliteit). Talloze kinderen helpen hun ouders na schooltijd op de markt of in de vuilnis. Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie, die deze kinderen cursussen biedt en hen weerbaar maakt. De kinderen leren samenwerken, conflicten oplossen, krijgen begeleiding om schooluitval te voorkomen en leren wat hun rechten zijn.