Collecte van 25 sep 2022

Collecte Kerk in Actie 2022 - Zending (Colombia)

Colombia werd tientallen jaren lang geteisterd door een gewapend conflict. In 2016 werd er een vredesakkoord gesloten tussen de regering en guerrillabeweging FARC. Er moet nog steeds veel gebeuren om de samenleving weer op te bouwen. Vrouwen uit verschillende kerken verenigden zich voor een vreedzame samenleving. Zij willen vrouwen die slachtoffer waren van geweld tot steun zijn en zetten zich in voor verzoening en vredesopbouw. De helende kracht van bijbelverhalen is hierbij een belangrijke inspiratiebron.

Afgelopen week was het Vredesweek. Daarom collecteren we voor een vredesproject in Colombia.

Lees meer: kerkinactie.nl/vrouwenincolombia

In Colombia was vijftig jaar lang een burgeroorlog gaande. Dit conflict tussen rijk en arm veroorzaakte 220.000 doden, meer dan 5 miljoen ontheemden en 15 miljoen armen op een bevolking van 50 miljoen. Op dit moment leeft tien procent van de bevolking nog steeds in extreme armoede. Veel vrouwen en gezinnen zijn nog steeds getroffen door het geweld. Hoe kunnen slachtoffers en daders straks weer samenleven? Meer dan honderd vrouwen met verschillende kerkelijke achtergronden hebben de handen ineen geslagen zich in te spannen voor vrede en verzoening.