Collecte van 18 sep 2022

Collecte Kerk in Actie 2022 - Zending (Syrië)

Door de jarenlange burgeroorlog moesten veel inwoners van Syrië vluchten en zijn er veel veel religieuze gebouwen verwoest. De kerk in Syrië wil ondanks alles een baken van hoop blijven.

Kerk in Actie ondersteunt hen bij het herstel van kerkgebouwen, scholen, bejaardenhuizen en gemeenschapscentra, kortom bij het weer opbouwen van de kerkelijke en burgerlijke gemeenschappen. Herstel van de kerk - het hart van de christelijke gemeenschap - betekent immers herstel van de hele samenleving en hoop voor de toekomst.

Meer lezen
kerkinactie.nl/kerkensyrië

Meer dan 90 procent van de mensen in Syrië leeft onder de armoedegrens, voor meer dan de helft dreigt honger. De oorlog in Syrië heeft een nieuw gezicht gekregen: van militair geweld naar een dramatische economische crisis. Er is nauwelijks aan eerste levensbehoeften te komen, laat staan aan bouwmaterialen. Toch is het herstel van kerken het enige wat perspectief biedt.