Collecte van 13 feb 2022

Collecte Kerk in Actie 2022 - Noodhulp (Nepal)

Omdat de werkloosheid in Nepal hoog is, vertrekken veel jongeren naar India, Maleisië of de Golfstaten. Daar zijn de arbeidsomstandigheden erbarmelijk en de lonen laag. Door de coronapandemie moesten veel van deze arbeidsmigranten terugkeren. Kerk in Actie creëert in Nepal nu voor 2500 jongeren werkgelegenheid, zodat zij in hun eigen omgeving een menswaardig bestaan kunnen opbouwen. De jongeren krijgen een landbouwtraining of vakopleiding en een stageplek en coaching. Ook worden zij in contact gebracht met afnemers of werkgevers.

Om deze collecte onder de aandacht te brengen is een kort filmpje (1 minuut) beschikbaar, in plaats van een Powerpoint. U kunt dit filmpje HIER downloaden (en hieronder alvast bekijken). We zijn benieuwd wat u ervan vindt om de collecte met een filmpje in plaats van een Powerpoint onder de aandacht te brengen. Laat u het ons weten via info@kerkinactie.nl?

Ga voor meer informatie en materialen bij deze collecte naar: kerkinactie/jongerennepal

Omdat de werkloosheid in Nepal hoog is, vertrekken veel jongeren naar India, Maleisië of de Golfstaten. Daar zijn de arbeidsomstandigheden erbarmelijk en de lonen laag. Door de coronapandemie moesten veel van deze arbeidsmigranten terugkeren. Kerk in Actie creëert in Nepal voor 2500 jongeren werkgelegenheid, zodat zij in hun eigen omgeving een menswaardig bestaan kunnen opbouwen.