Collecte van 10 mrt 2021

Collecte Kerk in Actie - Werelddiaconaat (Ghana - Biddag 2021)

Het droge noorden van Ghana is een lastig gebied voor landbouw. Maar er groeien bijzondere sheabomen (ook wel karitébomen genoemd), met noten waar wereldwijd veel vraag naar is. Kerk in Actie ondersteunt vrouwen die van deze sheanoten boter maken voor de cosmetica-industrie. Door de noten en boter via coöperaties te verkopen, krijgen de vrouwen er de beste prijs voor. Ze doen ook mee in spaargroepen: elke week leggen ze wat geld in waarvan ze om beurten een lening kunnen krijgen.

Download deze collectefilm om te vertonen in uw kerk.

Noord-Ghana is droog. Het is moeilijk om in dit gebied van de landbouw rond te komen, terwijl dat wel de belangrijkste bron van inkomsten is. Veel mensen leven dan ook in armoede. Vrouwen proberen op allerlei manieren geld te verdienen, onder andere door kariténoten te verzamelen en te verwerken tot boter. De Presbyteriaanse Kerk in Ghana helpt vrouwen om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Ook zorgen zij ervoor dat ze door goede samenwerking de beste prijs voor hun noten krijgen.