Collecte van 7 mrt 2021

Collecte Kerk in Actie - Zending (Libanon - 40dagentijd 2021)

Voor de kerk in het Midden-Oosten is Libanon een belangrijk land. Christelijke instellingen als Near East School of Theology hebben een regionale functie. Dit opleidingsinstituut leidt predikanten op voor landen als Syrië, Armenië, Israël/Palestina en Libanon. Wilbert van Saane werkt er namens Kerk in Actie als docent theologie en geeft lessen in systematische theologie en missiologie. Na hun studie keren de kersverse predikanten terug naar huis om hun kennis toe te passen.

40dagentijd

Deze collecte is onderdeel van de 40dagentijdcampagne 2021. Meer informatie en alle materialen voor deze campagne vindt u op kerkinactie.nl/40dagentijd.

Er staat een ander doel centraal dan eerder aangekondigd. Dit komt omdat de uitzending van Jeannet Bierman naar Colombia vanwege de corona-pandemie tot nader orde uitgesteld is.

Voor de kerk in het Midden-Oosten is Libanon een belangrijk land. Hier wonen relatief gezien nog veel christenen (25-30%), waar dit percentage in de buurlanden veel lager is. Christelijke instellingen in Libanon hebben dan ook vaak een regionale functie. Zo is de Raad van Kerken van het Midden-Oosten in Beiroet gevestigd en leidt theologische opleidingsinstituut NEST predikanten op voor het hele Midden-Oosten. Veel studenten aan de NEST zijn bijvoorbeeld afkomstig uit Syrië. Bent u betrokken bij het werk in Libanon, dan bent u automatisch betrokken bij de hele kerk in het Midden-Oosten.