Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecte van 4 dec 2022

Collecte Kerk in Actie 2022 - Werelddiaconaat (Libanon, Jordanië en Irak, 2e Advent)

Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Ze leven daar in extreme armoede en proberen zo goed en zo kwaad als dat kan een nieuw bestaan op te bouwen. Vaak is dat lastig, omdat zij geen werk kunnen vinden. Daarom ondersteunt Kerk in Actie jonge Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf.

Wat betekent dit project voor Ahmed?

De Syrische Ahmed Aqra woont sinds 2014 in Jordanië en is sinds kort eigenaar van Do Marketing, een bedrijf dat gespecialiseerd is in professionele reclamefotografie voor de voedselindustrie. In Syrië deed Ahmed al ervaring op in het fotograferen van etenswaren. Dankzij een lening en trainingen kon hij betere apparatuur kopen, een eigen studio inrichten en zes mensen aannemen onder wie drie andere Syrische vluchtelingen. De mensen van Do Marketing horen inmiddels bij de belangrijkste fotografen voor voedselfabrikanten in Jordanië en de regio. Zo kunnen zeven families weer zelf in hun levensonderhoud voorzien.

Dit is de tweede zondag in de adventstijd. In deze tijd  tot aan Kerst collecteren we elke week voor kwetsbare kinderen en jongeren. U kunt kiezen of u voor jongeren in Libanon, Jordanië en Irak collecteert, of dat u aansluit bij de kerstcampagne.

Meer lezen:
kerkinactie.nl/syrischevluchtelingen

 

Over dit project

Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Vluchtelingen leven daar in extreme armoede en proberen zo goed en zo kwaad als dat kan een nieuw bestaan op te bouwen. Vaak is dat lastig, omdat zij geen werk kunnen vinden. Daarom ondersteunt Kerk in Actie Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf.