Collecte van 4 dec 2022

Collecte Kerk in Actie 2022 - Werelddiaconaat (Libanon, Jordanië en Irak, 2e Advent)

Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Ze leven daar in extreme armoede en proberen zo goed en zo kwaad als dat kan een nieuw bestaan op te bouwen. Vaak is dat lastig, omdat zij geen werk kunnen vinden. Daarom ondersteunt Kerk in Actie jonge Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf.

Dit is de tweede zondag in de adventstijd. In deze tijd  tot aan Kerst collecteren we elke week voor kwetsbare kinderen en jongeren. U kunt kiezen of u voor jongeren in Libanon, Jordanië en Irak collecteert, of dat u aansluit bij de kerstcampagne.

Meer lezen:
kerkinactie.nl/syrischevluchtelingen

Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Vluchtelingen leven daar in extreme armoede en proberen zo goed en zo kwaad als dat kan een nieuw bestaan op te bouwen. Vaak is dat lastig, omdat zij geen werk kunnen vinden. Daarom ondersteunt Kerk in Actie Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf.