Idee

Rainbow-speurtocht

Je gaat met de hele gemeente in je dorp of stad een speurtocht doen. Je gaat samen volgens een uitgezette route op zoek naar Rainbow-duiven (papier/knuffel). Je kunt onderweg stoppunten creëren met extra opdrachten, ontmoetingsmomenten en/of iets lekkers verkopen.

Pijl naar links Ideeënbank

Wat heb je nodig?

• Rainbow-duiven die opgespoord moeten worden
  • Een uitgezette route waarlangs gespeurd wordt
  • Invulformulieren om de oplossing op te vermelden
  • Personen die de stoppunten onderweg bemensen
  • Een e-mailadres van een contactpersoon
  • Een prijs voor de winnaar

Wat moet je regelen?

1. Maak duiven van papier, of gebruik kleurplaten van Rainbow of knuffels. Maak je ze zelf? Betrek dan kinderen erbij. Als je er letters op zet wordt het een puzzeltocht.
  2. Zet een route uit langs (oudere) gemeenteleden, die de duiven/letters achter hun raam willen ophangen. Dat kan bijvoorbeeld met Google maps. Verspreid de duiven.
  3. Maak een invulformulier waar men de gevonden duiven op kan vermelden of om de letters op in te vullen die samen een tekst vormen.
  4. Promoot de speurtocht in de kerkdienst, kerkblad, website en social media.
  5. Vermeld e-mailadres van iemand om bij aan te melden en om de oplossing naar toe te sturen.
  6. Ben je jeugdwerker? Kijk voor verdere uitwerking van deze actie bij Jong Protestant.

Hoe maak je deze actie fondsenwervend?

Laat mensen betalen voor deelname.

Variatie

Organiseer een Rainbow-fiets-speurtocht.