Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl
Idee

Kerstchallenge

In de periode voor Kerst kun je weer meedoen met de interactieve KerstChallenge. Dit jaar vindt de KerstChallenge buiten plaats met een tocht door de wijk of het dorp. De tocht is geschikt voor alle leeftijden. Een aantal creatieve en uitdagende puzzels zijn onderdeel van het spel. Het thema van de KerstChallenge is dit jaar gekoppeld aan de Kerstcampagne van Kerk in Actie.

Pijl naar links Ideeënbank

De KerstChallenge 2021 gaat over de 'achterkant' van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.

In de KerstChallenge speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. Jullie gaan jullie licht brengen in het duister!

Meer informatie Kerstchallenge