Idee

Maak een rolbanner voor jouw regio in actie

Als je met je regio in actie komt voor het werk van Kerk in Actie in een bepaald land, dan wil je daar publiciteit voor maken. Laat een rolbanner maken om in de kerkzaal, ontvangsthal of koffiehoek neer te zetten, die helemaal past bij jouw eigen regio.

Pijl naar links Ideeënbank

Wat heb je nodig?

• een goed ontwerp van de banner (bijvoorbeeld kant-en-klaar via Kerk in Actie)
  • een drukker die de ontworpen rolbanner gaat maken

Wat moet je regelen?

1. Kies het ontwerp van de rolbanner:
  2. Kies wie de rolbanner gaat drukken. Volg de instructies op de website van de drukker en bestel de rolbanner, bijvoorbeeld bij:

Welke banners heeft Kerk in Actie al laten ontwerpen?

Aandachtspunten bij het bestellen

• Bestel de rolbanner door via de website van de drukker de pdf-versie van de gekozen banner te uploaden
  • De kosten van een rolbanner verschillen per uitvoering en per aanbieder: bij Sign&Meer 59 euro per banner (excl.BTW en verzendkosten). De andere twee zijn iets goedkoper.
  • De rolbanner wordt altijd geleverd in een cassette met een draagtas, maar de uitvoering kan per drukker iets verschillen.

Wat zijn voordelen van bestellen bij Drukker Sign&Meer

• Sign&Meer heeft een eigen websitepagina om de rolbanners van Kerk in Actie te bestellen. Kies de banner, het aantal en vul de contactgegevens.
  • De doeken worden geleverd zonder PVC.
  • Wil je de banner vervangen, dan kun je de cassette waar het doek in zit hergebruiken. Laat alleen het doek door Sign&Meer vervangen.

Hoe kan je een rolbanner zelf ontwerpen?
Wil je een banner met een eigen ontwerp? Down dan de benodigde bestanden via de website van Kerk in Actie. Je hebt hiervoor wel een bepaald computerprogramma voor de opmaak voor nodig, zoals Indesign van Adobe. Zoek eventueel in de gemeente een vormgever die dit wil regelen. Is die er niet, maak het ontwerp dan online via Drukwerkdeal en laat het daar ook drukken. Wat heb je hiervoor nodig?

• de (campagne)foto, als jpg-bestand met voldoende resolutie (beeldkwaliteit)
  • logo’s van uw eigen gemeente en van Kerk in Actie
  • InDesignbestand met de juist maten (85 x 200 cm)
  • documentfonts met lettertypes

Download hier deze bestanden. Gebruik de door Kerk in Actie ontworpen rolbanners als voorbeeld als je eigen banners bij een van bovenstaande drukkers gaat bestellen.

Zo simpel kan het maken van een eigen rolbanner zijn!
Veel succes en bedankt voor je inzet voor het werk van Kerk in Actie!