Idee

Organiseer een online bingo

Bingo, dat kent iedereen. En iedereen kan dus meedoen. Maak bekend dat er een online-bingo is als actie om bij te dragen een stille coronaramp te voorkomen. Een leuke manier om met elkaar verbonden te blijven en tegelijk bij te dragen aan coronahulp wereldwijd.

Pijl naar links Ideeënbank

Mensen kunnen meedoen door vooraf bingokaarten te bestellen, bijvoorbeeld setjes van 3 kaarten voor 5 euro. Zorg voor leuke prijzen. Kijk of ondernemers de actie willen ondersteunen met een paar prijzen, maar bak bijvoorbeeld ook een paar lekkere taarten.

Maak goed duidelijk wanneer en hoe de bingo digitaal plaats gaat vinden. Vraag een paar technische gemeenteleden of zij digitaal een bijeenkomst willen organiseren.

Tip: gebruik bijvoorbeeld het kanaal waar je online-diensten op uitzendt en maak een app-groep aan waarin mensen ‘Bingo!’ kunnen roepen.

Of plan een grote skype-meeting. Doe het trekken van de nummers bijvoorbeeld in een zaaltje van de kerk, zo versterk je de verbondenheid met elkaar. Maak goed duidelijk hoe de bingo precies gaat verlopen, bijvoorbeeld of mensen de hele kaart of een rij goed moeten hebben. En vertel vooraf wat de prijzen per ronde zijn.

Bezorg de prijzen na afloop, maak een leuke foto als de prijs ontvangen wordt en zet die in de app en in het kerkblad. Een leuke manier om met elkaar verbonden te blijven en tegelijk bij te dragen aan coronahulp wereldwijd.