Idee

Organiseer een soepactie

Ga met een aantal mensen die het leuk vinden soep maken en verkopen. Of organiseer een buurtsoep. Ontdek hoe er boven een kom soep meer sociale cohesie ontstaat en eenzaamheid in de buurt wordt bestreden.

Pijl naar links Ideeënbank

Zevenstappenplan

1. Zoek een aantal mensen die het leuk vinden om soep te maken.

2. Zoek mensen om de soep te verkopen. Het is makkelijker mensen te vinden voor een kleine eenmalige klus, dus verdeel de taken zo veel mogelijk.

3. Kies een soeprecept uit, bijvoorbeeld uit het projectland waarvoor u zich inzet.

4. Maak een plan: wanneer verkoopt u de soep, en waar (in de kerk of daarbuiten, bijvoorbeeld op een braderie of dorpsfeest)? Bedenk of u de soep per liter of per halve liter wilt verkopen, en waar u de soep in verpakt. U kunt plastic bakken verzamelen, maar glazen potten of flessen zijn ook leuk. Zorg dat de verpakking bij de kokers komt. Maak kaartjes waarop u iets vertelt over het project en/of het land waarvoor u actie voert, en bevestig dit kaartje aan de verpakking. Bepaal de verkoopprijs.

5. Kondig de verkoop ruim van tevoren aan. Schrijf een bericht voor website/kerkblad/beamer/social media. Verkoopt u breder dan alleen in de kerk? Benader dan ook de lokale media.

6. Maak er een leuk en gezellig moment van, met een mooie aankleding en veel plezier. Maak ook foto’s, die plaatsen we graag op de website.

7. Last but not least: vier jullie succes, deel de opbrengst met de gemeente. Het bedrag kan worden overgemaakt naar Kerk in Actie, onder vermelding van ´Soepactie voor [land/project]´. Geeft u ook even door hoeveel liter u heeft verkocht?

Tip
Organiseer een Buurtsoep en ervaar hoe mensen elkaar beter leren kennen. Hoe er boven een kom soep meer sociale cohesie ontstaat en eenzaamheid in de buurt wordt bestreden. Lees meer over hoe men dat in Leersum aanpakt en hoe u zelf een Buurtsoep kunt organiseren op protestantsekerk.nl/kerkindebuurt.