Idee

Pay it forward

Mooi om te doen in 'coronatijd'. Eén persoon start met het doen van iets goeds voor drie personen. Elk van deze drie personen doet hetzelfde. Dit gaat zo door totdat het mooie gebaar zich als een olievlek verspreidt.

Pijl naar links Ideeënbank

Zo kunt u dit concreet maken:

Speciaal voor deze coronatijd is de kaartenset Hoop opnieuw uitgebracht: zes kaarten met hoopvolle teksten voor € 2,50 (of € 1,50 bij aankoop van tien sets). Koop als diaconie een flinke voorraad kaarten. Gemeenteleden kunnen deze kaarten kopen, bijvoorbeeld 3 voor 5 euro. De opbrengst is bestemd voor de actie ‘Help een stille coronaramp voorkomen’.

De bedoeling is dat de gemeenteleden deze kaarten versturen en de geadresseerden op het kaartje oproepen om ook drie kaarten te kopen en te versturen, die dit vervolgens óók weer doen. U kunt de kaarten na afloop van een kerkdienst rondbrengen en de bedoeling vooraf in het kerkblad of tijdens de online-dienst uitleggen.