Idee

Vastenactie thuis: ik ben er voor jou

Met de vastenkaart van Kerk in Actie kun je zes weken op een bijzondere manier vasten: door iets te doen of te laten en geld uit te sparen voor de projecten die centraal staan in de veertigdagentijd. Zo leven we toe naar Pasen.

Pijl naar links Ideeënbank

Wat heb je nodig?

• gratis vastenkaart van Kerk in Actie

Wat moet je doen?

• Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden.
  • Bestel gratis vastenkaarten via Kerk in Actie. Zo kun je zes weken lang elke week op een andere manier vasten.

Hoe levert deze actie geld op voor het goede doel?

• Bij elke dag staat een bedrag dat je kunt (be)sparen of missen. Hou op de kaart bij hoeveel tijd/geld je bespaart.
  • Zet dat geld in voor iemand, waartegen je wilt zeggen: "Ik ben er voor jou": zieken in Moldavië, vluchtelingen in Libanon, boerinnen in Indonesië, kinderen in Zuid-Afrika of een van de andere projecten in de 40dagentijdcampagne.

Bestel de vastenkaart en ga de uitdaging aan

Meld je aan via onderstaande formulier. Ontvang de gratis vastenkaart thuis en ga de uitdaging aan. Voor extra inspiratie kun je via het formulier ook de 40dagentijdkalender aanvragen met daarin dagelijks een bijbeltekst, quote, verhaal, gedicht of vastentip.