Idee

Vastenactie thuis: ik ben er voor jou

Vasten is een beproefde manier om u voor te bereiden op Pasen. Jezus gaf Zijn leven voor ons als ultieme daad van liefde. Niet het duister maar de liefde overwint. Organiseer in de Veertigdagentijd een vastenactie om extra aandacht te geven aan de naaste, dichtbij en wereldwijd. Deel het goede nieuws van Gods liefde: Ik ben er voor jou!

Pijl naar links Ideeënbank

Wat is vasten?
Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals bijvoorbeeld iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden. Met de vastenkaart van Kerk in Actie kun je  zeven weken lang elke week op een andere manier vasten. Bij elke dag staat een bedrag dat je kunt (be)sparen of missen. Dit geld is voor de 40dagentijd-projecten van Kerk in Actie.

Op de kaart houdt u bij hoeveel tijd/geld u bespaart en wat u kunt inzetten voor iemand, waartegen u wilt zeggen: "Ik ben er voor jou": zieken in Moldavië, vluchtelingen in Libanon, boerinnen in Indonesië, kinderen in Zuid-Afrika of een van de andere projecten in de 40dagentijdcampagne.

Gaat u de uitdaging aan?
Meld u aan via onderstaande formulier. Ontvang de gratis vastenkaart uiterlijk 1 februari 2021 thuis en ga de uitdaging aan. Voor extra inspiratie kunt u via het formulier ook de 40dagentijdkalender aanvragen met daarin dagelijks een bijbeltekst, quote, verhaal, gedicht of vastentip. Wilt u met heel uw gemeente vasten? Bestel dan meerdere kaarten tegelijk in de webwinkel.

Ook voor kinderen!
Hoe kun je de 40dagentijd concreet maken voor kinderen? Ze bewust maken van het toeleven naar Pasen? Hiervoor is de vastenkaart voor kinderen een goed middel. Deze is hier gratis te bestellen.