Idee

Vastenactie 2022: Alles komt goed?!

De vastenactie van Kerk in Actie is een ‘wandeling’ op weg naar Pasen, aan de hand van de zeven werken van barmhartigheid. Door mee te doen met de vastenactie draag je bij aan het 40dagentijdproject ‘Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet’, Libanon.

Pijl naar links Ideeënbank

Wat moet je doen?

• Vasten kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees, autorijden of sociale media. Het kan ook betekenen dat je juist iets extra's doet, zoals iemand een kaart sturen, een compliment geven of voor iemand bidden.
  • Bestel gratis vastenkaarten via Kerk in Actie. Zo kun je zes weken lang elke week op een andere manier vasten. Bovendien geeft Kerk in Actie online dagelijks tips en inspiratie om het vol te houden.

Hoe levert deze actie geld op voor het goede doel?

• Bij elke dag staat een bedrag dat je kunt (be)sparen of missen. Hou op de kaart bij hoeveel tijd/geld je bespaart.
  • Zet dat geld in voor het project 'Kansen voor jongeren in achterstandswijk in Beiroet'. Mede dankzij jouw bijdrage kan jongerencentrum Manara jaarlijks 1000 kwetsbare tieners helpen met huiswerkbegeleiding, psychosociale hulp en vaktrainingen voor betere kansen op de arbeidsmarkt.

Ga de uitdaging aan

Meld je aan via onderstaand formulier, ontvang de gratis vastenkaart vanaf half januari 2022 thuis en ga de uitdaging aan. Voor extra inspiratie kun je je via het formulier ook aanmelden voor dagelijkse inspiratie en tips per mail.