Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gemeentereis op maat

U vindt hier alle informatie over een 'Gemeentereis op maat'. Samen met uw gemeente bekijken we wat uw wensen zijn en welke mogelijkheden er zijn om het werk dat uw gemeente via Kerk in Actie steunt te bezoeken.

Waarom op reis?

Als u op reis bent, deelt u voor heel even uw leven met de mensen bij wie u te gast bent. U doet een onvergetelijke ervaring op, waar u later nog vaak aan terug zult denken. Op reis met Kerk in Actie ben je letterlijk te gast. U ontmoet mensen in het land waar u heen reist en krijgt een kijkje achter de schermen van de partnerorganisatie. U ervaart hoe Kerk in Actie de projecten ondersteunt. 

Gemeentereis organiseren? Kerk in Actie helpt!

Samen met een aantal leden uit uw gemeente of met een werkgroep bespreken we welke wensen en mogelijkheden er zijn. De inhoud van een reis ligt niet kant en klaar op de plank. Deze gaat Kerk in Actie met u en de partnerorganisatie afstemmen. Bepalend hierin is de samenstelling van de groep: het programma van een groep jongeren zal er anders uitzien dan van een groep volwassenen of van een gemengde leeftijdsgroep. De kern van onze reizen is: ontmoeting! We zijn te gast. Het is vaak mogelijk om in gastgezinnen te verblijven en een paar dagen mee te draaien in het dagelijkse leven van de lokale bevolking. U krijgt dan bijvoorbeeld de kans om mee te helpen in de keuken of op het land te werken. Een unieke mogelijkheid om even mee te mogen draaien in een compleet andere cultuur.

Het heet “Gemeentereis op maat” omdat het programma van de reis maatwerk is, maar ook omdat we maatwerk bieden in de begeleiding:

 • Voorbereiding van de groep op de reis en nazorg  (o.a. workshops over land, interculturele communicatie, veiligheid en teambuilding )
 • Reisbegeleiding (we hebben getrainde reisbegeleiders die aan zouden kunnen sluiten bij uw groep om u hierin te ondersteunen)

Neem voor meer informatie contact op met uw Kerk in Actie-consulent.

Reizen met Kerk in Actie

 • De prijs
  Bij elke reis wordt aangegeven wat bij de kosten inbegrepen is. Houd er rekening mee dat de genoemde prijs kan fluctueren. Dit kan te maken hebben met lokale koers- of prijsstijgingen, duurdere tickets, extra belastingen en brandstoftoeslagen.
 • Voorbereiding
  Aan iedere reis gaan voorbereidingsdagen vooraf. Deze zijn bedoeld om kennis te maken, informatie op te doen over het land, de partnerorganisatie en het programma. Ook maken we tijdens de voorbereidingsdagen afspraken met elkaar voor de reis en het vervolgtraject.

 • Do’s en don’ts
  Elk reisgezelschap is te gast is bij een partnerorganisatie, waarmee Kerk in Actie een langdurige samenwerking onderhoudt. Daarom zijn er do’s en don’ts om het verblijf leerzaam en leuk te houden. Hier een paar belangrijke:
  1. Respecteer de cultuur en de levensvisie van anderen.
  2. Veiligheid voor alles: houd u te allen tijde aan de afspraken en de instructies van de reisleider.
  3. Houd u aan de afspraken die gelden rondom bijvoorbeeld roken, alcohol en kleding. Deze kunnen per land verschillen.
  4. Geef nooit zomaar geld aan een project of aan mensen die u ontmoet. Overleg altijd met de reisleider.

Geld en op reis

Wij dagen u ook uit om na de reis betrokken te blijven bij het werk van Kerk in Actie. U kunt bijvoorbeeld de ervaringen van uw reis delen in uw eigen woonplaats of in de kerk. Een andere mogelijkheid is dat u geld inzamelt voor het project waar u geweest bent of voor andere projecten van Kerk in Actie. Uw Kerk in Actie-consulent stelt hiervoor graag samen met u een plan voor op.