Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Workshop Kids in Actie

Hoe betrek je kinderen bij diaconaat? En hoe kun je een project van Kerk in Actie dat uw kerk steunt bij kinderen onder de aandacht brengen? Met Kids in Actie doet u dat op een speelse en eigentijdse manier. Rainbow, de duif van Kids in Actie, vliegt de wereld over en komt terug met verhalen van kinderen ver weg en dichtbij. U hoort er alles over in de workshop Kids in Actie. Meld u nu aan!

Lees meer over Kids in Actie.

Voor wie is de workshop Kids in Actie?

Deze workshop is voor diakenen, zwo-commissies, kindernevendienstleiders en anderen die betrokken zijn bij het kinderwerk in de kerk.

Waar gaat de workshop over?

In de workshop Kids in Actie ontdekt u hoe u, samen met Rainbow de Duif, een project van Kerk in Actie tot leven kunt laten komen in de kerkdienst, kindernevendienst en buiten de kerk. U krijgt inspirerende tips:

  • hoe u Rainbow een eigen plek in de (kinderneven)dienst kunt geven en wat hij allemaal te vertellen heeft.
  • hoe u de verhalen die Rainbow wereldwijd heeft opgehaald kunt gebruiken en verbinden aan een Kerk in Actie-project.
  • hoe u óók in een gemeente waar weinig kinderen zijn Kids in Actie effectief kunt inzetten.
  • u maakt kennis met nieuwe Kids in Actie-materialen die u kunt gebruiken tijdens de 40dagentijd- en kerstcampagne van Kerk in Actie en/of als uw gemeente een project van Kerk in Actie steunt.
  • u gaat zelf aan de slag, met als resultaat: een vrolijk en concreet actieplan om, samen met de kinderen, uw hele gemeente te betrekken bij een project van Kerk in Actie.

Aanmelden

De workshop Kids in Actie wordt gegeven door uw Kerk in Actie-consulent. Als u zich aanmeldt, neemt uw consulent contact met u op om de datum en locatie van de workshop met u af te stemmen.

We gebruiken uw telefoonnummer en / of e-mail om contact met u op te nemen.