Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Actie Sprinkhaan - verjaag de honger in Ethiopië

In het zuidoosten van Ethiopië hebben mensen te lijden van zwermen sprinkhanen, die alles kaal vreten. Ze hebben samen met de overheid met man en macht geprobeerd om schade aan hun land te voorkomen. Maar door herhaalde terugkeer van sprinkhanen is er toch bijna 24.000 hectare graasland voor vee en 376 hectare land voor gewassen kaalgevreten in Ethiopië. Boer Abdi en boerin Rykiya delen hun zorgen en hopen op uw steun.

Verjaag de honger in Ethiopië: geef aan Actie Sprinkhaan

 

Lawaai maken en insecticiden hielpen niet

Boerin Rykiya (40) heeft ook negen gezinsleden te onderhouden met veeteelt en landbouw. Ze vertelt: “De sprinkhanen hebben mijn land kaalgevreten: 1 hectare sorghum, 1 hectare maïs en 2 hectare land voor mijn vee om te grazen.”

Beiden probeerden de sprinkhanen eerst op een traditionele manier te verjagen: door heel veel lawaai te maken op de velden waar ze wilden landen. Daarna heeft de overheid hen geholpen door hun velden te besproeien met chemicaliën. Maar toen de sprinkhanen twee weken geleden opnieuw terugkwamen, hebben ze alsnog hun gewassen verwoest.

Wat moet er van mijn familie terechtkomen?

Boer Abdi vertelt: “Ik ben ten einde raad en kan het zelf niet meer oplossen. Wat moet er nu van mijn familie terechtkomen? Ik hoop dat de overheid of iemand anders mij voedsel wil geven voor mijn familie en voor mijn vee.”

Boerin Rukiya zegt: “Waar moeten we nu van leven? Wie zal mij steunen? Ik ben afhankelijk van Gods zegen. Dit verlies aan ons voedsel breekt ons hart en onze hoop op leven. Ik ben afhankelijk van voedselhulp voor mijn gezin en voor mijn beesten.”

Steun deze mensen in Ethiopië

Na corona maakt de sprinkhanenplaag de armoede nóg groter. Kerk in Actie ondersteunt boeren en boerinnen met het opzetten van waarschuwingssystemen en voedselnoodhulp. Niet alleen in Ethiopië, maar ook in Zuid-Soedan en Pakistan. Helpt u mee?

Verjaag de honger in Ethiopië: Geef aan actie Sprinkhaan.

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)

Foto's

van dit project