Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Bijbelstudies en mondkapjes bij Priscilla Centrum

In India richten de partners van Kerk in Actie, waaronder Priscilla Centrum, zich momenteel voornamelijk op de bestrijding van het coronavirus. De vrouwen uit het centrum naaien bijvoorbeeld mondkapjes. Daarnaast is Priscilla Centrum met een aantal nieuwe kerkpartners begonnen aan een nieuw type trainingsprogramma.

COVID-19 IN INDIA
Plotseling moest het land in lockdown in maart. De arbeidsmigranten in de steden hadden geen werk en inkomen meer, en velen probeerden terug te keren naar hun thuisdorpen. Omdat bussen en treinen niet meer reden, zijn veel mensen gaan lopen of fietsen naar hun dorpen op het platteland. Ze hadden de hoop dat daar in elk geval nog eten zou zijn. Ook vanuit Noord-Oost India zijn veel arbeidsmigranten teruggekeerd naar hun dorpen. Ze zitten daar nu veelal zonder werk en inkomen.

MONDKAPJES NAAIEN
Priscilla Centrum heeft meerdere lokale centra die aan lokale partnerkerken zijn verbonden. Normaal gesproken worden daar vrouwen getraind in het naaien van allerlei producten die Priscilla Centrum voor hen vermarkt. Maar de vraag naar deze producten is door de lockdown erg afgenomen. Priscilla Centrum had gehoopt  veel van de artikelen te kunnen verkopen in kerken tijdens het kerstseizoen, maar bijeenkomsten van meer dan vijf mensen zijn nog verboden. Verschillende centra zijn nu begonnen met het naaien van mondkapjes met filters. 

Met de huidige lokale kerken gaat Priscilla Centrum door met het ondersteunen van vrouwen in nood door het geven van naaitrainingen en vermarkten van hun producten.

NIEUW PROGRAMMA
Daarnaast is Priscilla Centrum met een aantal nieuwe kerkpartners begonnen aan een nieuw trainingsprogramma. Daarbij dagen ze kerken uit om tot zegen te zijn voor hun hele gemeenschap. Priscilla Centrum wil met behulp van bijbelstudies laten zien dat de verantwoordelijkheid van de kerk  niet allen ligt op het geestelijke terrein, maar ook op sociaal terrein en in de zorg voor de schepping. 

Priscilla Centrum geeft ook trainingen in voedselverwerking en vermarkting. De voorlopige plannen van de kerken die de trainingen hebben gevolgd, liggen op het gebied van biologische landbouw, zijdeteelt, het houden van biokippen en het planten van bomen. 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)