Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecteer mee voor medische noodhulp in India en Nepal

Honderdduizenden besmettingen per dag en overvolle ziekenhuizen: de acute noodsituatie in India en Nepal laat de verwoestende gevolgen van corona zien. Een ongekende ramp voltrekt zich aan de andere kant van de wereld. Kerk in Actie is samen met de samenwerkende hulporganisaties een actie gestart om medische noodhulp te bieden. Collecteert uw gemeente ook mee? 

Om te voorkomen dat de ramp zich uitbreidt naar omringende landen, maar ook naar Afrika en andere delen van de wereld zijn de samenwerkende hulporganisaties (SHO), waar Kerk in Actie deel van is, een landelijke actie gestart. 

Verstrekken van medische en zuurstof-voorraden

Met de actie, die ‘Samen in actie tegen corona’ heet, biedt SHO medische noodhulp aan coronaslachtoffers. Ook wil zij het mogelijk maken dat ook mensen in kwetsbare landen zich zo snel mogelijk kunnen laten vaccineren. 

“Als hulporganisaties maken we ons ook grote zorgen over de situatie in Nepal,” vertelt Jurjen de Groot, directeur van Kerk in Actie. “Met het opgehaalde geld kan Kerk in Actie hulp bieden in India, Nepal en omringende landen. Het geld wordt door Kerk in Actie onder andere besteed aan het verstrekken van medische en zuurstof-voorraden, het opzetten van vaccinatiecentra met behulp van ziekenhuisnetwerken van verschillende kerken en organisaties en opleidingen voor gezondheidswerkers over vaccinaties en COVID-zorg.” 

Tekst gaat verder onder foto

God is bij ons, ook nu

Kerk in Actie blijft in nauw contact met de partners in India en Nepal. In moeilijke omstandigheden blijven zij klaar staan om anderen te helpen en te bemoedigen. Ds. Devkota, voorganger van de Elohim Church in Nepal, vertelt dat kerkleden en voorgangers in heel Nepal elkaar blijven aanmoedigen in woord en gebed. “Ik geloof dat God alles in Zijn hand heeft. In alle omstandigheden is Hij bij ons, ook nu. De woorden van Jesaja 43 bemoedigen me altijd weer: ‘Wees niet bang, want Ik zal je vrijkopen, Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van Mij! Moet je door het water gaan - Ik ben bij je; of door rivieren - je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan - het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien.’ Ik dank alle broeders en zusters in Nederland uit de grond van mijn hart voor hun meeleven en gebed.”

Indringende bijdrage Rikkert Zuiderveld

“Wees welkom in ons mooie warme land. Hier kon je gister nog de bloesemgeuren ruiken, nu hakken wij de takken van de struiken: wie sterft, wordt nog dezelfde dag verbrand.” Met deze indringende woorden begint Rikkert Zuiderveld zijn gedicht over de hachelijke situatie in India en Nepal. Dit gedicht komt woensdag 19 mei a.s. beschikbaar in een filmpje, dat in woord en beeld de ongekende ramp weergeeft die zich op dit moment aan de andere kant van de wereld voltrekt. U kunt dit filmpje dan gratis downloaden via kerkinactie.nl/corona en gebruiken ter ondersteuning van een collecte in uw kerk(dienst). 

Geef voor de slachtoffers van de coronaramp in India, Nepal en wereldwijd. Maak uw gift over op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. 'SHO - Samen in actie tegen corona’.

Lees ook:

Over dit project

De coronaramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien, en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. Samen met kerken wereldwijd en samen met u staat Kerk in Actie al langer op tegen corona. Nu slaan we ook vanaf 12 mei 2021 als samenwerkende hulporganisaties de handen ineen met de Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’. Allereerst voor India maar ook voor omringende landen. Er zijn grote zorgen over Nepal. Doe mee en kom met ons in actie! Laten we er samen voor zorgen dat iedereen, op tijd beschermd is tegen corona, ook mensen in kwetsbare landen.