Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Collecterooster 2022 en nieuwe actiegids beschikbaar

Wat het jaar 2022 ons gaat brengen, weten we niet. Kunnen we weer met z’n allen naar de kerk en ‘als vanouds’ collecteren? De titel van de nieuwe visienota van de Protestantse Kerk is: Van U is de toekomst. Hiermee belijden we dat God zelf voor zijn kerk zorgt en dat wij in afhankelijkheid ons werk mogen doen, ook collecteren. Vanuit dat vertrouwen presenteren we het collecterooster 2022 én een nieuwe actiegids, boordevol fondsenwervende acties voor de hele gemeente.

In het nieuwe collecterooster vindt u collectedoelen waarmee u missionaire, diaconale en jongerenprojecten van de Protestantse Kerk kunt steunen.

Leidraad 

U kunt het landelijke rooster gebruiken als leidraad voor uw plaatselijke rooster, waarbij er uiteraard ruimte is voor eigen doelen. Het landelijke collecterooster 2022 geeft bij elke collecte een korte omschrijving en soms ook een aansprekend persoonlijk verhaal dat u bij de promotie van de collecte kunt gebruiken. Het rooster houdt rekening met vier- en gedenkdagen zoals bevrijdingsdag, Wereldvluchtelingendag en Eeuwigheidszondag, en heeft daar een passende collecte bij. Ook de actualiteit is meegenomen: rond de start van het WK-voetbal collecteren we voor arbeidsmigranten in de Golfstaten. Daarnaast bevat het collecterooster tips voor een maximale opbrengst van een (online) collecte. 

Kom in actie

De zondagse collecte is natuurlijk niet het enige moment om geld in te zamelen voor een project. In de nieuwe brochure ‘Kom in actie!’ staan allerlei uitgewerkte acties waarmee u met de hele gemeente in beweging kunt komen. De meeste van deze ideeën komen uit gemeenten zelf en waren daar een succes: van een ontbijtservice tot een kunstkalender en van een bijbelquiz tot een debatavond. Bij elke beschrijving staat voor wie de actie geschikt is, wat u ervoor nodig heeft, hoe u hem kunt organiseren en hoe u hem fondsenwervend maakt. De brochure laat met tips en liturgiesuggesties ook zien hoe u een project van een plek kunt geven tijdens een viering.

Diakenen, zwo-commissies en kerkrentmeesters krijgen het collecterooster 2022 en de nieuwe actiegids toegestuurd. Het collecterooster 2021 is zowel in PDF als in Word te downloaden op kerkinactie.nl/collecte. Ook kunt u het rooster en de actiegids gratis (na)bestellen via kerkinactie.nl/webwinkel.

Download het collecterooster 2022

Download het collecterooster 2022 in Word

Download de actiebrochure