Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Corona in Colombia: ‘We hebben samen met de kinderen een moestuin aangelegd'

Eliana, moeder van twee dochters, en haar man Freddy verloren beiden hun baan door de coronacrisis. ‘Samen zochten we naar een manier om de moed erin te houden. We besloten een moestuin aan te leggen. Onze dochters hebben bij FPT (partnerorganisatie van Kerk in Actie) geleerd hoe dat moet.’

Help een stille coronaramp voorkomen. Geef ook!

 Eliana: “Mijn man Freddy en ik verloren onze baan door de pandemie, maar we hadden gelukkig wat spaargeld. Dat gebruiken we nu om van te leven. We hebben geleerd om te sparen door de gezondheidssituatie van onze dochters. Sarita (13) lijdt sinds van jongs af aan aan een nierprobleem. En María (9) moest vorig jaar in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege een probleem met haar lever.

De crisis is een enorme uitdaging. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om de moed erin te houden. We besloten om thuis een moestuin aan te leggen, omdat de meisjes bij FPT (red: partnerorganisatie die onderwijs en educatieve activiteiten aanbiedt voor kwetsbare kinderen) geleerd hebben. We hebben wortels, aardappelen, uien en sla geplant. Het is een van de goede dingen die deze situatie met zich meebrengt. Ook is het positief dat María en Sarita nu meer tijd kunnen doorbrengen met hun vader, die als vrachtwagenchauffeur vaak ver van huis is.”

"Ons hele leven lang was onze vader nooit meer dan 15 dagen achter elkaar thuis. Het is fijn dat we nu heel vaak met hem kunnen praten en dat hij ons helpt met ons huiswerk", zegt Sarita.“Het is hartverwarmend dat FPT ons heeft ondersteund met voedsel”, gaat Eliana verder, “dat ze regelmatig bellen om te vragen hoe het gaat en dat ze onze dochters op afstand helpen met huiswerk.”

Het gezin van Eliana is gelovig. “De tekst in Hebreeën 11:1 inspireert ons en geeft ons hoop. De tekst luidt: ‘Het geloof legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigt ons van de waarheid van wat we niet zien.’ Hieruit leren we dat alles in Gods handen is en dat we sterker uit deze situaties zullen komen. Het gaat over vertrouwen in God. Ondanks de moeilijke tijden kunnen we als gezin ons leven leiden, gebaseerd op geloof, gericht op het zijn en niet op het hebben.”

[Foto: partnerorganisaties in Colombia delen voedselpakketten uit] 

Over dit project

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In Bogotá zet een stichting zich in voor kinderen en jongeren in een achterstandswijk vol criminaliteit. De medewerkers bieden hen een veilige plek en een toekomst. De kinderen leren samenwerken, conflicten oplossen, krijgen begeleiding om schooluitval te voorkomen en leren wat hun rechten zijn.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)