Help een stille coronaramp in Zuid-Afrika voorkomen

In Zuid-Afrika lijkt het aantal coronabesmettingen lager dan in Europa. Toch dreigt hier een ramp die nog veel grotere gevolgen kan hebben. Door de maatregelen van de overheid kunnen mensen niet werken en dat betekent geen geld en geen eten. De komende weken delen we verhalen van nood, maar ook van hoop uit Zuid-Afrika.

Help mee om een stille coronaramp in Zuid-Afrika te voorkomen. Geef ook!

De armen schreeuwen om voedsel

Ondanks de afschaffing van de Apartheid in 1994 is er nog steeds grote ongelijkheid in Zuid-Afrika. Wat dat betekent wordt door de corona-pandemie nu extra zichtbaar. De Zuid-Afrikaanse overheid verspreidt voedselpakketten, maar de organisatie daarvan is nog niet goed op orde. Dat leidt op bepaalde plekken tot woede, geweld, en plundering van supermarkten. “Het gaat hier niet over corona, maar over honger”, schreeuwt een man wanhopig. In Kaapstad protesteerden hongerige bewoners op straat. In In Mitchels Plain werden banden en matrassen verbrand, terwijl men om voedsel schreeuwde.

Kerken willen hulp bieden

Kerken in arme wijken worden gebeld en krijgen hongerige mensen op hun stoep. Zij moeten harder dan ooit aan de slag om zoveel mogelijk mensen van eten te voorzien. Uw hulp daarbij is dringend nodig. En ook uw gebed, bid u mee?

Helpt u mee om de last van mensen in Zuid-Afrika te verlichten?

Welke hulp willen we bieden in Zuid-Afrika:

• Voedsel en medicijnen verspreiden
  • Mondkapjes naaien en verspreiden
  • Hulppakketten om de winter door te komen
  • Controleren of mensen ziek zijn

Bedankt voor uw gift!

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)