Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

De ‘vakanties met aandacht’ van Hetvakantiebureau.nl in 2020 zijn bekend. Vraag nu de vakantiegids aan!

In 2020 organiseert Hetvakantiebureau.nl opnieuw ruim 70 vakantieweken voor mensen die in het reguliere aanbod niet aan bod komen. Met hulp van vele enthousiaste en deskundige vrijwilligers kunnen gasten genieten van een heerlijke onbezorgde vakantieweek. Hierdoor zijn de weken met recht ‘vakanties met aandacht’.

Voor het eerst organiseert Hetvakantiebureau.nl ook een vakantieweek voor mensen met een meervoudige beperking. Dit voorjaar zijn zij van harte welkom in Hotel IJsselvliedt in Wezep. Daarnaast is Hotel De Vrije Vogel toegevoegd in het aanbod. In de zomer organiseert Hetvakantiebureau.nl hier een gemengde seniorenvakantie en een vakantieweek voor mantelzorgers en hun thuiswonende partner met dementie.

Helpt u ook mee?
Kent u mensen binnen of buiten uw gemeente die vanwege hoge leeftijd of een zorgvraag niet meer op vakantie kunnen, maar die het zo verdienen om er eens lekker tussenuit te gaan? Informeer hen over de mogelijkheden en help hen bij het aanvragen van een vakantie.

Nieuwe vrijwilligers gezocht
Om deze vakantieweken mogelijk te maken, zijn er ook in 2020 nieuwe vrijwilligers nodig. Hetvakantiebureau.nl is in het bijzonder dringend op zoek naar gediplomeerde zorgvrijwilligers, vrijwilligers voor de coördinerende functies (algemene leiding, zorg, pastoraat en recreatie) en medewerkers in de nachtzorg. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Vakantieweken in samenwerking met RCN Vakantieparken
Samen met RCN Vakantieparken biedt Hetvakantiebureau.nl ook in 2020 weer 100 gratis vakantieweken voor gezinnen die leven op bijstandsniveau. Vanaf 1 maart leest u hier meer over.

Meer informatie
Hetvakantiebureau.nl organiseert vakanties voor mensen voor wie vakantie niet vanzelfsprekend is, en ontvangt financiële steun van Kerk in Actie.De vakantiegids kan aangevraagd worden via info@hetvakantiebureau.nl of telefonisch via 0343-745890. Verdere informatie is te vinden op www.hetvakantiebureau.nl.

Wilt u zich aanmelden als ‘warme’ (betrokken) contactpersoon namens uw kerkelijke gemeente? Aanmelden kan bij mevrouw J. Habermehl, jhabermehl@hetvakantiebureau.nl. U wordt dan 10 keer per jaar op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen binnen de organisatie. Ook voor het geven van een presentatie kunt u mevrouw Habermehl benaderen.

Over dit project

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid.