Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

"Eindelijk kan ik zelf keuzes maken"

Het is een jaar geleden dat Ismail en Rashida, samen met hun zoon en dochter, het geweld in Myanmar ontvluchten en in Bangladesh aankwamen.

Daar werden ze geregistreerd en kregen ze een klein onderkomen in Kamp 16. Sindsdien is het leven niet gemakkelijk geweest.

Hoewel ze voedselpakketten van verschillende organisaties ontvingen, verlangden ze er steeds naar om een normaal leven te leiden. Met vrijheid om zelf te beslissen waar ze zouden blijven en wat ze konden eten. Onlangs hebben Ismail en Rashida via Kerk in Actie voedselcheques ontvangen (ter waarde van 830 BDT). Ze kunnen deze voucher een maand lang gebruiken en daarmee zelf kiezen welke van de 14 geselecteerde producten ze willen kopen in een van de winkels in de buurt. Rashida is blij dat ze nu zelf kan kiezen wat haar kinderen te eten krijgen.

 

Over dit project

Er zijn naar schatting meer dan 1 miljoen Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Ze zijn gevlucht uit angst voor het gewelddadige Myanmarese leger. Ruim 70 procent van de vluchtelingen kind, onder wie veel pasgeboren baby's. Ook zijn er veel zwangere en dus kwetsbare vrouwen. Nog altijd komen er dagelijks een grote aantallen vluchtelingen per boot of te voet aan in Cox’s Bazar (vluchtelingenkamp). Wij komen daarom in actie. Doet u ook mee?

Foto's

van dit project