Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Geef voor noodhulp na cycloon Indonesië

Op eerste Paasdag werd Nusa Tenggara Timur (NTT), een van de armste provincies van Indonesië, getroffen door cycloon Seroja. Samen met lokale kerken biedt Kerk in Actie noodhulp aan de getroffen bevolking. Helpt u mee met uw gift?

 

Op eerste Paasdag trof cycloon Seroja de Indonesische provincie Nusa Tenggara Timur, een van de armste regio's in het land. Omdat de verbinding met sommige delen van het rampgebied is verbroken, ontbreekt een totaalbeeld over de gevolgen van de ramp. Wel is bekend dat minstens 130 mensen op onder andere de eilanden Timor, Sumba, Flores, Rote, Sabu en Alor zijn overleden, dat minstens 75 mensen worden vermist en dat meer dan 8500 mensen hun huis hebben moeten verlaten. 

Kerken open voor vluchtelingen

Ds. Mery Kolimon, voorzitter van de Timorese Kerk GMIT, heeft alle kerken in de provincie waarvan de bevolking in meerderheid christelijk is, opgeroepen om hun kerkgebouwen en pastorieën open te stellen voor de vluchtelingen. Daarnaast biedt de kerk pastorale zorg en traumaverwerking. Ds. Kolimon roept ook de lokale en centrale overheid op om hun verantwoordelijkheid te nemen. 

Steun uit binnen- en buitenland

Verder roept de GMIT, met de hier afgebeelde poster, ook lokale kerken op bij te dragen aan noodhulp. GMIT vraagt zo kerken in binnen- en buitenland om in actie te komen voor de slachtoffers, een mooi voorbeeld van Geloven in delen.

Ook Kerk in Actie steunt het noodhulpwerk van de GMIT, en dat van de Sumbanese Kerk GKS, zodat slachtoffers geholpen worden met eerste levensbehoeften en  geestelijke zorg te bieden. Kerk in Actie houdt nauw contact met de kerken, aangezien de cycloon nog steeds actief is. 

Help mee

Maakt u noodhulp voor de getroffenen mogelijk met uw gift? Maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. noodhulp cycloon Indonesië of doneer online. Hartelijk dank!