Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Gewoon gaan! Pelgrimsjournalist gezocht

Zet jij je graag in voor het klimaat? Houd je van wandelen en pelgrimeren? En kun je goed schrijven en/of filmen? Dan zoeken wij jou als pelgrimsjournalist! 

Van 30 september tot en met 11 oktober komt er een internationale pelgrimstocht door Nederland. De tocht start in augustus in Polen. 

Aandacht voor klimaat

Ongeveer 30 pelgrims gaan vanuit daar op weg naar de 26e Wereld Klimaatconferentie in Glasgow in november. Onderweg vragen ze aandacht voor het klimaat. Elke dag lopen de pelgrims een route van 25 kilometer van stad naar stad. In elke stad zorgen plaatselijke kerken voor onderdak en eten. Overal organiseren de kerken activiteiten, soms samen met de pelgrims. Op 11 oktober vertrekken de pelgrims met de boot uit Nederland.

Met deze pelgrimstocht willen kerken aandacht vragen voor klimaatverandering en onze rol daarin. De pelgrimstocht wordt in Nederland georganiseerd door GroeneKerken en Vastenactie in samenwerking met plaatselijke kerken. ”De tocht wordt georganiseerd omdat we ons bewust zijn van de gevolgen van klimaatverandering wereldwijd,” vertelt Maaike Wigboldus, medewerker GroeneKerken. “We willen graag dat de klimaatpelgrimstocht bijdraagt aan de bewustwording richting christenen over hoe zij kunnen zorgdragen voor de schepping. We doen dit als kerken samen. En daar zit kracht in!”

Meedoen

Kerken, andere groepen en personen kunnen zich aansluiten bij de pelgrimstocht. Zo geven we meer gewicht aan de bescherming van het klimaat, zowel binnen als buiten de kerk. Voor de tocht door Nederland zoeken we drie pelgrims die het hele stuk willen meelopen en dagelijks verslag willen doen via verhalen en vlogs. Meer informatie is te vinden op groenekerken.nl/klimaatpelgrimstocht.

Aanmelden en meer informatie vragen kan via  relaties@groenekerken.nl.

Lees ook: