Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Help een stille coronaramp in het Midden-Oosten voorkomen

In het Midden-Oosten lijkt het aantal coronabesmettingen lager dan in Europa. Toch dreigt hier een ramp die nog veel grotere gevolgen kan hebben. Door de maatregelen van de overheid kunnen mensen niet werken en dat betekent geen geld en geen eten. De komende weken delen we verhalen van nood, maar ook van hoop uit het Midden-Oosten.

Help mee om een stille coronaramp in het Midden-Oosten te voorkomen. Geef ook!

 

Bang voor honger

Arbeidsmigranten in de Golfregio worden in deze coronacrisis keihard getroffen. Door dalende olie-inkomsten en lockdowns in de landen verliezen velen hun baan en zitten noodgedwongen dicht op elkaar gepakt in overvolle labour camps, de achterbuurten waar ze in armoedige omstandigheden met vaak wel acht mensen op een klein kamertje wonen. De wanhoop is groot: “We zijn niet bang voor het coronavirus, maar dat we straks van de honger omkomen.”

Kerken willen hulp bieden

Kerken en hulporganisaties willen mensen in deze coronacrisis hulp bieden en hoop geven. Zij moeten harder dan ooit aan de slag om zoveel mogelijk mensen van eten te voorzien. Uw hulp daarbij is dringend nodig. En ook uw gebed, bid u mee?

In landen als Syrië zijn de uitdagingingen door de jarenlange burgeroorlog sowieso al groot. Het wereldwijde verspreiding van het coronavirus laat ook Syrië niet ongemoeid. coronavirus komt daar nog bovenop. Kerken in dit zo zwaar getroffen land nemen ook maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen en de mogelijke gevolgen te beperken. 

Het Rossing Center in Israël brengt normaal gesproken Joodse en Palestijnse kinderen, die grotendeels gescheiden van elkaar opgroeien, bij elkaar door hun scholen aan elkaar te koppelen. Dat werk moet nu anders ingericht worden

Welke hulp willen we bieden in het Midden-Oosten?

  • Uitdelen van hygiënepakketten
  • Geven van goede voorlichting over corona
  • Boekje met troost en hoop uit de Bijbel voor arbeidsmigranten in de Golf 

Helpt u mee om de last van arbeidsmigranten in de Golfstaten, kinderen in Israël en Palestina, kerken in Syrië en iedereen die in het Midden-Oosten getroffen is door de coronacrisis te verlichten?

Bedankt voor uw gift!

 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)