Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Hoopvolle geluiden uit Zuid-Soedan

In Zuid-Soedan lijkt het de goede kant op te gaan! Op 22 februari vormden de twee grootste rivalen een regering van nationale eenheid, waarmee het land weer vooruit kan. Natuurlijk zijn de mensen nog wel sceptisch, eerst zien en dan geloven. De oorlog heeft veel kapot gemaakt. De bevolking is zo moe van al het geweld van de laatste jaren. Wilt u alstublieft meebidden voor succes deze keer.

Daarnaast kampen de boeren de afgelopen jaren met droogte en later juist met overstromingen. Boeren konden niet meer zaaien en oogsten. Inmiddels is de helft van de 12 miljoen inwoners afhankelijk van voedselhulp. In de projecten van Kerk in Actie wordt hard gewerkt. Mannen en vrouwen maken een demonstratietuin klaar. Daar kunnen anderen komen kijken om de laatste landbouwtechnieken te zien en om te leren ze zelf ook te gebruiken in hun tuinen. Daarnaast willen ze de demonstratietuin ook gebruiken als voorbeeld voor leerlingen van het lagere en middelbare onderwijs, zodat ook zij kunnen komen kijken en ideeën kunnen opdoen voor tuintjes.

Deze zondag collecteren veel kerken, zodat Kerk in Actie noodhulp aan de mensen in Zuid-Soedan kan geven.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)