Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Inschrijving gratis vakantie 2020 voor 100 gezinnen op bijstandsniveau van start!

Voor veel mensen in Nederland is op vakantie gaan niet vanzelfsprekend door gebrek aan geld. Om hen ook de gelegenheid te geven een fijne vakantie te vieren, biedt Hetvakantiebureau.nl samen met RCN Vakantieparken 100 gratis vakantieweken voor gezinnen op bijstandsniveau. Vandaag start de aanmeldingsperiode voor deze gratis ‘diaconale gezinsvakanties’. Iedere diaconie mag een gezin voordragen.

Gezinnen kunnen zelf aangeven wanneer ze in 2020 op een van de RCN parken in Nederland vakantie willen vieren. Afhankelijk van de beschikbaarheid zullen deze gezinnen een vakantie vieren in een bungalow, mobil-home of safaritent. Een kort filmpje waarom RCN dit bijzondere initiatief doet en hoe enkele gezinnen het hebben ervaren, ziet u hier.

Hoe werkt het?

  • Wanneer u een gezin met jonge en/schoolgaande kinderen (maximaal 6 personen) op bijstandsniveau kent, dat graag van dit aanbod gebruik wil maken, kunt u uw diaconie hierover benaderen. De diaconie kan samen met het betreffende gezin de aanvraag inclusief korte motivatie indienen.

  • Om iedereen de kans te geven vakantie te vieren, worden alleen aanvragen van gezinnen die nog niet eerder van dit aanbod gebruik hebben gemaakt in behandeling genomen.

  • Download hier het aanmeldingsformulier. Het ingevulde formulier kunt u sturen per mail naar info@hetvakantiebureau.nl of per post naar Hetvakantiebureau.nl, Postbus 264, 3940 AG te Doorn.

  • Het aanmeldformulier dient uiterlijk 30 maart 2020 te zijn ontvangen bij Hetvakantiebueau.nl.

  • In de week van 6 april informeren we de gezinnen en de betrokken diaconieën over eventuele plaatsing.

  • Hetvakantiebureau.nl vraagt een kleine bijdrage voor de bemiddeling (€ 75,- voor een verblijf van een week of € 35,- voor een weekend).

Vooraankondiging RCN midweek 'ouderen in het zonnetje'
Ook (mobiele) ouderen voor wie vakantie niet meer vanzelfsprekend is, zijn weer van harte welkom op RCN Vakantieparken. Van 7 tot en met 11 december 2020 kunnen 150 ouderen genieten tijdens de gratis midweek 'ouderen in het zonnetje' op een drietal RCN Vakantieparken. Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan. Ouderen kunnen door de diaconie worden aangemeld in een groep met begeleider, maar er zijn dit jaar ook enkele individuele plekken beschikbaar. Vanaf half juni kunnen senioren weer worden aangemeld. Om zoveel mogelijk ouderen, die dit vaak zo nodig hebben, een fijne midweek te kunnen bieden hebben we uw hulp nodig. Zoekt u mee naar deelnemers? Download hier een persbericht* wat u ter promotie kunt plaatsen in uw (digitale) nieuwsbrief. *Graag voor plaatsing gegevens van de diaconie en/of uw contactpersoon invullen in de vierde alinea. In deze film ziet u een mooie impressie van deze ouderenmidweek.

RCN Vakantieparken; Vakanties met een dubbele glimlach
RCN Vakantieparken biedt een bijzonder combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties in Nederland en Frankrijk. Al ruim 65 jaar is het de missie van RCN Vakantieparken om de vakantiebeleving met zoveel mogelijk mensen te delen, óók voor wie dit nu niet bereikbaar is. Want alleen als je deelt krijgt het waarde! Meer informatie

40dagentijdcampagne Kerk in Actie 
Hetvakantiebureau.nl organiseert al bijna 60 jaar vakantieweken in Nederland voor circa 2500 vakantiegasten en is specialist in senioren vakanties en zorgvakanties. Hetvakantiebureau.nl ontvangt financiële steun van Kerk in Actie. 'Vakanties met aandacht' is een van de projecten die centraal staan in de 40dagentijdcampagne 2020 van Kerk in Actie. Meer informatie over de 40dagentijdcampagne

Over dit project

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid.