Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Kerk in Actie zoekt collectanten en coördinatoren voor landelijke huis-aan-huiscollecte

In 2021 organiseert Kerk in Actie opnieuw een landelijke huis-aan-huiscollecte. Van 22 t/m 27 november gaat er in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland gecollecteerd worden voor kwetsbare vluchtelingenkinderen in Griekenland. Hun nood blijft hoog! Wij gunnen hun een beter leven. Doet u mee?

Aanmelden als coördinator

Aanmelden als collectant

In vluchtelingenkampen in heel Griekenland verblijven tienduizenden kinderen. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar een veilige plek. De realiteit blijkt anders.

Mensonterende situatie

Wat hen wacht in Griekenland zijn gammele tenten, extreme kou of juist ondraaglijke hitte. Onveiligheid, gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen en sanitaire voorzieningen. En misschien wel het ergst van alles: jarenlang uitzichtloos wachten. De nood is en blijft erg hoog, merkt Alice Kleinschmidt, hulpverleenster bij partnerorganisatie Borderline op Lesbos. “Vluchtelingen verliezen hier alles, hun waardigheid, hun hoop. Ze zijn letterlijk opgesloten in een onveilig kamp bij zee. Hun situatie is mensonterend.”

Kerk in Actie gunt hen een beter leven. Samen met drie partnerorganisaties ter plekke helpen we hen met voedsel, kleding, onderwijs en gezondheidszorg en proberen we deze kinderen op een betere plek te krijgen. 

Collectanten en coördinatoren gezocht

Daarom gaat Kerk in Actie in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland huis aan huis collecteren. Vanaf nu start de zoektocht naar collectecoördinatoren en collectanten.  

Alleen samen kunnen we deze klus klaren. Wilt u zich ook inzetten voor vluchtelingenkinderen? U kunt op drie verschillende manieren met ons meedoen:

  1. Meld u aan als diaconie en organiseer de collecte met uw kerk. In deze handige toolkit vindt u tips en ideeën om de collecte een activiteit van de hele gemeente te maken. 
  2. Meld u aan als coördinator en organiseer de collecte in uw wijk of dorp
  3. Meld u aan als collectant en ga met de collectebus langs de deuren in uw eigen wijk of dorp

Doe met ons mee en kom in actie! U kunt zich aanmelden via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte

Wereldwijd hulp bieden

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. De organisatie zet zich wereldwijd in tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede. Een belangrijk deel van het werk van Kerk in Actie richt zich op kinderen die in de knel zitten door oorlog, armoede of uitbuiting. 

Direct naar kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte

Lees ook: