Noodhulp na cycloon Indonesië in beeld

Begin april verwoestte cycloon Seroja delen van de Indonesische eilanden Timor, Flores, Sumba, Roti en Sawu (zie filmpje hieronder). Kerk in Actie ondersteunt plaatselijke kerken bij het bieden van directe noodhulp.

Kolkende watermassa's

De cycloon veroorzaakte een enorme regenval, waardoor kolkende watermassa's ontstonden die meer dan 100 mensen het leven kosten en enorm veel schade veroorzaakte.

Veel mensen zijn dakloos en hebben direct gebrek aan voedsel, schoon water en onderdak. Later zal herbouw van huizen en aanleg van wegen en bruggen aan de orde zijn. Voor al deze hulp is veel geld nodig.

Geef voor noodhulp

Hulp kwam direct op gang

Samen met lokale kerken zijn we direct begonnen met het bieden van noodhulp. Zo kookten en distritubeerden gemeenteleden van de kerk op Sumba maaltijden voor getroffen gezinnen. Ook helpen kerken bij het herstel van de schade. Kerk in Actie ondersteunt deze hulp met fianciele bijdragen.

Help mee

Hieronder ziet u welke hulp we samen met plaatselijk kerken bieden. Maakt u deze hulp mogelijk met uw gift? Maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht, o.v.v. noodhulp cycloon Indonesië of doneer online. Hartelijk dank!