Noodhulp voor Afghanistan

Afghanistan staat aan de rand van een humanitaire ramp. Hongersnood dreigt voor ruim acht miljoen Afghanen. Kerk in Actie biedt, samen met lokale partners, noodhulp aan kwetsbare gezinnen.

Door de ergste droogte sinds 27 jaar, de coronapandemie, de jarenlange oorlog en machtsovername door de Taliban is de economie ingestort en zijn de voedselprijzen torenhoog gestegen. Hongersnood dreigt voor ruim acht miljoen Afghanen.

Meer dan drie miljoen mensen zijn ontheemd en op zoek naar veiligheid. Ze wonen in tenten en de armoede onder hen is groot: kinderen bedelen op straat en vrouwen verkopen hun kleren om dekens te kunnen kopen om ‘s nachts de kinderen een beetje warmte te bieden.

Voedselpakketten

Kerk in Actie geeft, samen met de Engelse hulporganisatie Christian Aid en lokale partners, hulp aan bijna kwetsbare gezinnen. Zo helpen we in de provincie Herat bijna 2.000 mensen met voedselpakketten, die gezond eten bevatten voor een maand. Ook helpen we 2.000 mensen met voorlichting over hygiëne.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)