Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Ondanks haar gezondheid staat Soe altijd klaar!

Soe en Saw, twee jonge mensen die op verschillende manieren betrokken zijn geraakt bij Precious Stones. Soe geeft les en Saw is lid van de discussie club.

Dit is Soe Soe Aye. Ze is 22 jaar. Haar moeder werkt in een kleine particuliere kliniek. Haar vader is zinkwerker: hij maakt uit zink geldkistjes, emmers, regenpijpen e.d. Zij woont met veel familieleden in één huis. Zij leerde het Precious Stones jongerenprogramma kennen door de uitnodiging van een vrijwilliger van de zelfhulpgroep. Nu geeft ze les aan anderen en doet dit er goed! Dit doet ze in een nabijgelegen arme wijk op vrijwillige basis. Als leidster is zij actief in het Precious Stones jongerenprogramma. Ondanks dat zij kampt met een slechte gezondheid, staat ze toch altijd klaar om hulp te bieden in de samenleving, zoals zij bij Precious Stones – met steun van de kerken – heeft geleerd.

Van zeeman naar ontwerper

Saw Victor is 21 jaar. In 2014 werd hij lid van de Precious Stones discussie club. Hij is actief betrokken bij de organisatie en presentatie van de activiteiten voor jongeren. Hij komt regelmatig naar de club toe, omdat hij dan de kans krijgt om Engels te oefenen en te lezen. Eerst had hij het plan om zeeman te worden, maar zijn familie had daar geen geld voor.

In 2015 werd hij uitgekozen als de eerste van zijn leeftijdgenoten en kreeg zo de kans om cursussen te volgen in fototechnisch en grafisch ontwerp. Na afronding van zijn training kreeg hij een baan als ontwerper van spelcomputerprogramma’s bij Studio AMK dat zich bezighoudt met ontwerpen van games. Hij wil professioneel ontwerper van spelprogramma’s worden.

Over dit project