Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Ook in 2022: gratis vakantie voor 100 gezinnen op bijstandsniveau

Voor veel mensen in Nederland is op vakantie gaan niet vanzelfsprekend door gebrek aan geld. Om hen ook de gelegenheid te geven een fijne vakantie te vieren, biedt Het vakantiebureau - partner van Kerk in Actie - samen met RCN Vakantieparken 100 gratis vakantieweken voor gezinnen op bijstandsniveau aan. Aanmelden voor deze gratis ‘diaconale gezinsvakanties’ kan vanaf 1 maart!

Gezinnen kunnen zelf aangeven wanneer ze in 2022 op een van de RCN parken in Nederland vakantie willen vieren in een bungalow, mobil-home of safaritent. Een kort filmpje waarom RCN dit bijzondere initiatief doet en hoe een van de gezinnen het heeft ervaren, zie je hier.  

Hoe werkt het?

  • Wanneer je een gezin met jonge en/schoolgaande kinderen (maximaal 6 personen) op bijstandsniveau kent dat graag van dit aanbod gebruik wil maken, kun je je diaconie benaderen. De diaconie kan samen met het betreffende gezin de aanvraag inclusief korte motivatie indienen.
  • Om iedereen de kans te geven vakantie te vieren worden alleen aanvragen van gezinnen, die nog niet eerder van dit aanbod gebruik hebben gemaakt en jaren niet op vakantie zijn geweest, in behandeling genomen.
  • Je kunt hier het aanmeldingsformulier downloaden. Het ingevulde formulier kun je per e-mail sturen naar info@hetvakantiebureau.nl of per post naar Het vakantiebureau, Postbus 264, 3940 AG te Doorn.
  • Het aanmeldformulier dient uiterlijk 31 maart 2022 te zijn ontvangen bij Hetvakantiebureau.nl.
  • In de week van 11 april worden gezinnen en betrokken diaconieën geïnformeerd over eventuele plaatsing.
  • Het vakantiebureau vraagt een kleine bijdrage voor de bemiddeling (€ 75,- voor een verblijf van een week of € 35,- voor een weekend).

Vooraankondiging: RCN midweek ‘ouderen in het zonnetje’

Ook (mobiele) ouderen voor wie vakantie niet meer vanzelfsprekend is, zijn weer van harte welkom bij RCN Vakantieparken. In de week van 12 tot en met 16 december 2022 kunnen 150 ouderen genieten tijdens de gratis midweek ‘ouderen in het zonnetje’ op een drietal RCN Vakantieparken (de Jagerstee in Epe,de Flaasbloem in Chaam en de Potten in Sneek. Deze midweek is bedoeld voor (mobiele) senioren die vanwege een klein sociaal netwerk en een smalle beurs al jaren niet meer op vakantie zijn geweest en het juist zo verdienen er eens lekker uit te gaan. 

Ouderen kunnen vanaf half juni door de diaconie worden aangemeld in een groep met begeleider, maar er zijn ook enkele individuele plekken beschikbaar. Om zoveel mogelijk ouderen een fijne midweek te kunnen bieden hebben we jouw hulp nodig. Zoekt u mee naar deelnemers? In deze film zie je een mooie impressie van deze ouderenmidweek. 

Dit persbericht* kan de zoektocht naar gezinnen en ouderen ondersteunen. Je kunt dit bericht overnemen in je kerkblad of (online) nieuwsbrief. Graag voor de plaatsing de gegevens van je diaconie en/of contactpersoon invullen in de vierde alinea.

RCN Vakantieparken: vakanties met een dubbele glimlach

RCN Vakantieparken biedt een bijzonder combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Al 70 jaar is het de missie van RCN Vakantieparken om de vakantiebeleving met zoveel mogelijk mensen te delen, óók voor wie dit nu niet bereikbaar is. Want alleen als je deelt krijgt het waarde! Jij een glimlach, zij een glimlach. Voor meer informatie over deze mooie organisatie en hun vakantiemogelijkheden in Nederland, Duitsland en Frankrijk kijk ook eens op: rcn.nl.

Het Vakantiebureau

Het Vakantiebureau organiseert 'vakanties met aandacht'. Zij organiseert al bijna 60 jaar vakantieweken in Nederland voor circa 2500 vakantiegasten en is specialist in senioren vakanties en zorgvakanties. Wil je meer informatie over de andere mogelijkheden? Kijk dan ook eens op Hetvakantiebureau.nl. Het vakantiebureau ontvangt financiële steun van Kerk in Actie.

Lees ook:

Over dit project

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)