Protestantse Kerk en Kerk in Actie betuigen steun na aanslag op twee Pakistaanse voorgangers

Op zondag 30 januari 2022 werden we opgeschrikt door het nieuws dat er een aanslag gepleegd is op twee voorgangers van de Church of Pakistan in Peshawar terwijl zij na de kerkdienst op weg naar huis waren. Pastor William Siraj (links) is hierbij om het leven gekomen en dominee Patrick Naeem (rechts) is gewond geraakt. De Protestantse Kerk is al decennia lang verbonden met de Church of Pakistan en Kerk in Actie ondersteunt het werk van deze kerk.

De bisschop van Pakistan, Rev. Azad Marshall, veroordeelt de aanslag en vraagt de overheid bescherming te bieden : “Vandaag worden we eraan herinnerd dat we leven in een vijandige en ingewikkelde situatie waarin wij als kerk ons werk moeten doen. We danken God voor Jezus Christus, God Immanuel, die met ons is. Wij, de bisschoppen van Pakistan, veroordelen dit incident. We vragen de autoriteiten dat zij de juiste stappen nemen om de aanslagplegers te vinden, de criminelen die onschuldige mensen aanvallen. Zij brengen verdeeldheid in de samenleving en ontmoedigen de kerk. We zijn dankbaar dat de kerk in Pakistan er is. We zijn aanwezig en zijn er voor iedereen ongeacht geloof of afkomst. Daar zijn we trots op. Daarom  vragen en eisen wij van onze overheid dat zij ons bescherming geven die we nodig hebben om ons werk hier te kunnen doen.”

Steunbetuiging

Vandaag hebben we als Protestantse Kerk en Kerk in Actie in een brief ons medeleven betuigt met de familie en de kerk van Pakistan. Door dit soort incidenten voelen christenen en andere minderheden zich niet veilig in Pakistan. Maar toch zijn dit soort incidenten geen aanleiding voor christenen om het land te verlaten. Zij willen, zoals de bisschop dit altijd zegt, een bron van Zegen zijn voor Pakistan en daarom willen ze aanwezig zijn en blijven.

Voorbede gevraagd

We vragen voorbeden voor de familie van William Siraj en voor het herstel van dominee Patrick Naeem. En we vragen of u wilt bidden voor de veiligheid van christenen en kerkleiders in Pakistan. Moge de Heer hen beschermen en vrede geven.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)