Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Sta op voor kansarme kinderen in India!

We leven in de stille week, op weg naar Pasen. De straten in Nederland zijn letterlijk nog nooit zo stil geweest in deze periode. Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. Waar we kunnen blijven we thuis en anders houden we 1,5 meter afstand. Gelukkig leven we in een land waar dit mogelijk is. In India is dat een heel ander verhaal.

In India is die ruimte er niet. Volgens de laatste volkstelling uit 2011 bestaat een gemiddeld Indiaas huishouden uit 4,8 personen. Maar bijna 73 procent van de huishoudens heeft of geen aparte kamer, of maximaal twee kamers. Dus mensen leven op straat. In India leeft iedereen dicht bij elkaar. Dat is de grote kracht van het land, maar ook wat het op dit moment heel kwetsbaar maakt. Als er eenmaal iemand besmet raakt, zal de hele gemeenschap gevaar lopen. De gevolgen zouden desastreus zijn.

Gesloten Bala Bata’s

CARDS heeft in de eerste week van maart met haar teams de dorpen bezocht waar CARDS werkt en voorlichting gegeven over het virus en over het houden van sociale afstand. Alle Bala Bata's zijn gesloten vanwege het regeringsbevel dat alle scholen moeten worden gesloten en bijeenkomsten in gemeenschappen moeten worden afgelast. Op dit moment is de impact van het coronavirus op het platteland nog niet groot, maar de gemeenschappen waar CARDS mee werkt zijn nu wel voorgelicht over hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Aangezien CARDS een eigen radiostation heeft, zendt CARDS voortdurend informatie uit over de voorzorgsmaatregelen die mensen moeten nemen tegen het coronavirus.

Sta op!

Aankomende zondag is het Pasen en zouden we tijdens de collecte stilstaan bij het werk van CARDS. Opstaan tegen armoede in India. Helemaal in deze bijzondere en gevaarlijke tijd. Laten we de armsten in het land blijven ondersteunen, zowel mentaal als met materialen. Want het gat tussen rijk en arm zal door het coronavirus alleen maar groter worden. Nu dat collecte moment er niet is, vragen we om een financiële bijdrage via deze weg. Zodat kinderen als Shrawani en Koteswari onbezorgd kind kunnen zijn. Deze kunt u hier overmaken. Alvast bedankt!

Gebed

Ook gebed kan daarbij niet ontbreken. We ontvingen onderstaand gebed uit India, bidt u mee?


Altijd aanwezige God,
wees met ons in onze isolatie,
wees dichtbij ons als we afstand van elkaar houden
wees genezing in onze ziekte,
wees vreugde in ons verdriet,
wees licht in onze duisternis,
wees wijsheid in onze verwarring,
wees alles wat bekend is als alles onbekend is,
opdat als onze deuren weer opengaan,
we met de ijver van Pinksteren,
in onze gemeenschappen zullen wonen
en van Uw goedheid zullen spreken
aan een wereld die weer tevoorschijn komt
In Jezus Naam

Amen


Gebed tijdens een lockdown, bij de tekst: De deuren van het huis waarin de discipelen waren samengekomen waren gesloten(Johannes 20:19)

Kijk voor meer informatie over de impact van het coronavirus wereldwijd op www.kerkinactie.nl/corona. 

Over dit project

Geen plaats voor een kind. Dat is in India aan de orde van de dag. Duizenden kinderen van Dalits worden gediscrimineerd en buitengesloten. Hierdoor blijven hele gezinnen hangen in de armoede waaraan ze zo graag zouden willen ontsnappen.
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)