Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Vakantieweken Vakantiebureau gaan weer door: nog enkele plaatsen vrij! 

‘Toen we aankwamen werd er gezegd: “De tweeling is er weer”, dan voel je je echt welkom!’ Tilly (80) en haar zus Loes (80) gaan mee met de allereerste vakantieweek van het Vakantiebureau dit jaar. Door de recente versoepelingen zijn er nog enkele plaatsen vrij in de aanstaande zomerweken (ook op korte termijn). Kent u mensen voor wie een dergelijke vakantie wat zou kunnen zijn? Aanmelden kan nog!

Tilly Becker-Visser en Loes Visser uit Amsterdam zijn een eeneiige goedlachse tweeling van 80 jaar. Ze zijn samen op vakantie in de allereerste vakantieweek van dit jaar in Nieuw Hydepark in Doorn. Loes is de oudste en heeft vanaf haar geboorte een lichamelijke beperking. De dames wonen apart, maar doen veel samen.

Echt vrolijk

Eerder gingen ze, samen met de man van Tilly, ook al samen op vakantie. Bijvoorbeeld naar Spanje. Hier hebben ze vele mooie herinneringen aan. Na het overlijden van de man van Tilly zoeken ze naar een invulling van hun vakantie. De dominee en een goede vriend adviseren hen een weekje mee te gaan met Het Vakantiebureau. En dat is een schot in de roos! De zussen ervaren saamhorigheid en voelen zich veilig. ‘Een grote familie’ aldus Loes. Ze kunnen hun verhaal kwijt en de hulp voor Loes ervaart Tilly als een cadeautje. En hoewel Tilly zichzelf helemaal niet zielig voelt en door haar tweelingzus nooit alleen is, voelt ze zich in deze week voor het eerst na het overlijden van haar man (met wie ze 58 jaar getrouwd is geweest) écht vrolijk. De zussen aarzelen dan ook niet om dit jaar weer aan te melden. Doordat ze beiden gevaccineerd zijn, zijn ze niet bang om te gaan en vooral heel erg blij dat ze weer op vakantie mogen. 

Oog voor elkaar

Ook vrijwilliger Tineke is blij dat ze weer mee mag in een vakantieweek. Tineke maakte kennis met Het Vakantiebureau door haar buurvrouw, die al jaren vrijwilliger was. Als mantelzorger van haar vader ging ze in de eerste jaren mee als gast. Tineke is haast ontroerd als ze zegt dat de sfeer in het vrijwilligersteam zo goed is. Iedereen heeft echt oog voor elkaar. Als iemand tijd over heeft in de zorg, help je gewoon een ander.

Het optreden van het Shantykoor is voor alle drie het (voorlopige) hoogtepunt uit de week. Met een boerenzakdoek en wat rood lint voor bretels wordt er door de vrijwilligers een koor geformeerd. En een gast demonstreert het rolstoeldansen. Het is een heel gezellige en mooie avond op het terras. Het uitje naar de Zandsculpturen in Garderen was ook een succes. ‘De terugweg was even zoeken en wat langer dan verwacht, maar we hebben vreselijk gelachen’ aldus Tilly. En er is dan ook alle vertrouwen in de leuke dingen die ongetwijfeld nog zullen komen!

We sluiten het interview af, want de dames kunnen aan tafel voor het diner. ‘We kunnen zo aanschuiven, want we hoeven hier de tafel niet te dekken’, zegt Tilly met een knipoog.

Nog enkele plaatsen beschikbaar

Door de recente versoepelingen zijn er nog enkele plaatsen vrij in de aanstaande zomerweken (ook op korte termijn). Kent u mensen voor wie een dergelijke vakantie wat zou kunnen zijn, kijk dan op onze website of vraag onze vakantiegids aan via de mail: info@hetvakantiebureau.nl of telefonisch: (0343) 74 58 90.

Lijkt het u leuk om een week mee te gaan als vrijwilliger? Voor de zomerweken hebben we nog diverse vacatures (met name voor gediplomeerde zorgvrijwilligers). Bekijk onze vrijwilligerspagina of meld u direct aan.

Lees ook:

Over dit project

Diaconale vakantieweken zijn van onschatbare waarde. Jaarlijks genieten ruim 2700 mensen die niet meer gemakkelijk zelf op vakantie kunnen van een week vol warmte, aandacht en gezelligheid.