Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Verbonden met de kerk op Java na aardbeving

Op maandag 21 november werd het Indonesische eiland Java getroffen door een aardbeving, waarbij meer dan 260 doden en meer dan duizend gewonden vielen. De kerk op Java is direct gestart met hulpverlening, Kerk in Actie ondersteunt hen daarbij.

Geef voor noodhulp Indonesië

De aardbeving heeft veel schade aangericht, onder meer aan 5 ziekenhuisen en 20 scholen. Er zijn meer dan 24.000 huizen verwoest en bijna 60.000 mensen zijn ontheemd geraakt. Veel mensen verblijven in zelfgemaakte onderkomens (zie foto), mede uit angst voor nieuwe bevingen, soms met meerdere gezinnen in één tent. De kans op uitbraak van ziekten is groot. Er is dringend behoefte aan meer tenten, schoon drinkwater en hygiëne- en verzorgingsproducten. 
[tekst loop door onder foto]

De PGI, de Indonesische Raad van Kerken en partner van Kerk in Actie is direct begonnen met het bieden van hulp. Ook ADRA, een andere partnerorganisatie van Kerk in Actie, biedt noodhulp. Deze week al worden de honderd pakketten uitgedeeld met materialen voor tijdelijke onderkomens, zoals tentdoeken. Kerk in Actie ondersteunt deze hulp financieel.

Medeleven betoond
Daarnaast heeft Kerk in Actie met onderstaande brief haar medeleven en betrokkenheid betoond aan de plaatselijke gemeenten op West-Java. De brief is verstuurd aan ds Arum Gumilar, predikante in het getroffen Cianjur op West-Java. Zij heeft per ommegaande met dank heeft gereageerd.

Geachte ds Arum Gumilar,

Hartelijke groeten van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in de naam van Jezus Christus. We hebben het nieuws gehoord over de aardbeving in het Cianjur-gebied op Java. We zijn geschokt en diep bedroefd, omdat veel mensen daar dierbaren hebben verloren die het slachtoffer zijn geworden van deze destructieve aardbeving. Velen hebben ook hun huis verloren of staan voor andere uitdagingen als gevolg van deze ramp.

We bidden voor deze families en leven mee. 
We hebben ook contact met de PGI en andere partners in Indonesië die hulp bieden. Uw kerk in Cianjur is niet alleen slachtoffer, maar werkt ook mee aan heling en herstel. God zegene uw werk en de gemeenten in en om Cianjur. 

Wij groeten u en bidden voor u,

namens Kerk in Actie,
Pepijn Trapman, manager Buitenland, Kerk in Actie

Wil je dit werk steunen? Je gift is van harte welkom!

Geef voor noodhulp Indonesië

 

 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)