Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Vriendschap en liefde door alle corona-verdriet heen

Wat betekent corona in een behandelcentrum in Zuid-Afrika voor kinderen en volwassenen, die ziek zijn vanwege hiv/aids of kanker? Zij lopen nu extra groot risico. Daarom hebben de Zuid-Afrikaanse verpleegkundigen van een centrum in Durban ervoor gekozen om tijdens de lockdown van 5 weken in het centrum te blijven slapen. Dan hoeven ze niet met openbaar vervoer te reizen en komen ze niet met anderen in contact. Een liefdevolle poging om het coronavirus niet verder te verspreiden, zeker niet onder de kwetsbare groepen waar zij voor werken.

De verpleging en verzorgsters blijven dus zoveel mogelijk binnen en zien hun eigen familie al weken niet. Ook de kokkinnen hebben daardoor besloten om te blijven werken. Zij voorzien iedereen 24/7 van maaltijden. De lockdown in Zuid-Afrika is nu in ieder geval nog van kracht tot 1 mei. 

Een 4-jarige patientje sluit vriendschap een oma

Een 4-jarig meisje is net voor de lockdown opgenomen in het behandelcentrum. Ze had dringend medicatie nodig tegen het hiv-virus en tuberculose. Ze is weggehaald uit een gezin dat weinig aandacht voor haar heeft. Ze kreeg haar medicijnen niet op tijd toegediend. Inmiddels heeft dit kleine meisje vriendschap gesloten met een oma, die daar ook behandeld wordt. Dat is zeer aandoenlijk om te zien: ze mag ondanks corona iedere avond tegen deze oma aankruipen om in slaap te vallen, want liefde en nabijheid zijn zo belangrijk, juist in deze tijd. Daarna wordt ze in haar eigen bed gelegd. Ze is de lieveling van het personeel en een echte zonneschijn en hun hoop in deze zorgelijke tijd.

Wat willen we vasthouden, ook na deze pandemie?

GEEF VOOR DE SLACHTOFFERS VAN CORONA(MAATREGELEN)

  • Voedsel en medicijnen verspreiden
  • mondkapjes naaien
  • hulppakketten om de winter (mei t/m augustus) door te komen
  • de meest kwetsbaren nabij zijn, zodat ze er niet alleen voor staan

Over dit project

Veel inwoners van KwaZulu-Natal verwachten niet meer dat hun leven ooit nog zal veranderen, omdat ze al generaties lang in armoede leven. Dat maakt hen passief en zonder hoop. Het is een grote uitdaging om die mentaliteit te doorbreken. Het lukt de Zuid-Afrikaanse organisatie ACAT om vooral arme boerenfamilies weer hoop te bieden en in beweging te krijgen. De Bijbel inspireert hen en betere landbouwmethoden verhogen hun voedselopbrengst.

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)