Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Webinar 'De kerk in het Midden-Oosten als spiegel'

De kerk in het Midden-Oosten is kerk in een context van oorlog en migratie, temidden van verschillende religies en bevolkingsgroepen. Hoe houdt ze zich als minderheid staande? Hoe blijft ze relevant? En hoe kan de kerk daar ons helpen bij bezinning over ons kerk-zijn hier? 

Webinar 

Op 17 november organiseert Kerk in Actie met medewerking van de classis en Utrechtse kerken een webinar over dit onderwerp. Wilbert van Saane, uitgezonden medewerker van Kerk in Actie in Libanon zal ons meer vertellen over de kerk in het Midden-Oosten, welke bewegingen hij daar ziet en hoe die relevant kunnen zijn voor ons kerk zijn hier.

Samenwerking

Ook vertellen we u tijdens de webinar graag meer over de samenwerking ‘Classis Utrecht voor het Midden-Oosten’. Vanuit een paar gemeenten uit de classis is het verlangen ontstaan om rond het thema ‘Kerk in het Midden-Oosten’ samen op te trekken. We vertellen wat deze samenwerking inhoudt, wat het doel is, hoe het uw gemeente kan versterken en natuurlijk hoe uw gemeenten mee kan doen. 

Van harte uitgenodigd!

Deze webinar heeft als doel om u te inspireren om als kerken binnen de Classis Utrecht elkaar en de kerk in het Midden-Oosten te versterken. We nodigen u, samen met andere gemeenten uit de classis, van harte uit om u te laten inspireren door de kerk in het Midden-Oosten en hier tijdens de webinar met elkaar over in gesprek te gaan. 

Wanneer? 

Het webinar wordt gehouden op woensdag 17 november van 20.00 - 21.30 uur.

Waar?

Online via ZOOM. U krijgt de link naar de online bijeenkomst vantevoren per mail toegestuurd.

Aanmelden kan bij consulent Annemarieke Voorsluijs, via e-mail: a.voorsluijs@protestantsekerk.nl 

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)