Zendingserfgoedkalender 2022 vanaf nu verkrijgbaar

In de jaarlijkse zendingserfgoedkalender staat de verbeelding van het evangelie door christenen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika centraal. De uitgave van 2022 toont schilderijen van mevrouw Mahboobeh Salem, kunstenares en vluchteling uit Iran. Het thema is ‘Van het duister naar het licht’. De kalender is vanaf nu verkrijgbaar.

De Zendingserfgoedkalender is sinds de eerste editie van 2015 een groot succes. In veel gemeenten wordt deze verspreid en ook particulieren weten de weg te vinden om er een of meerdere te bestellen, voor eigen gebruik of om cadeau te doen. Hiermee wordt de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK), die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven, voortgezet.

De Zendingserfgoedkalender 2022 toont ons Bijbelse verhalen door de in Iran geschoolde kunstenares Mahboobeh Salem. Van haar was eerder werk te zien in de Adventskerk in Assen. De kalender geeft een introductie in de geschiedenis van Iran (het vroegere Perzië) en over de plek die de verschillende religies in dit grote land innemen.

Kerk in Actie juicht de voortzetting van de MZK traditie toe en beveelt deze van harte aan bij ZWO-commissies, zendingscommissies en diaconieën.

De Zendingserfgoedkalender 2022 kost € 9 per stuk. Commissies en diaconieën kunnen bij bestellingen vanaf 10 stuks (te verzenden aan één adres) exemplaren bestellen tegen een gereduceerde prijs van € 6 per stuk. Het verschil kunnen commissies voor hun werk gebruiken. Dit keer is er opnieuw een set kerstkaarten bij de kalender te bestellen.

Meer informatie en bestellen van de kalender kan via deze link: