Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Zuid-Afrika: mensen uit huis gezet door lockdown

Op 14-jarige leeftijd werd Shane uit Kaapstad in Zuid-Afrika van school gestuurd, omdat hij betrokken zou zijn bij een bende. Hij werd bedreigd en durfde niet terug te gaan naar school. Via een jeugdcentrum kreeg hij de kans om een technisch vak te leren, een omkeer in zijn leven. Met een beurs kan hij nu nog verder leren. Door de lockdown vanwege de corona-pandemie kan de inmiddels 19-jarige Shane nu niet naar school. Hij doet zijn wiskunde-examen online en via zelfstudie. We stelden hem wat vragen:

Help een stille coronaramp voorkomen. Geef ook!


Wat heeft je deze week geraakt?

Het raakt me dat er mensen in mijn buurt uit hun huis zijn gezet, omdat ze de huur niet meer kunnen betalen, omdat ze geen geld kunnen verdienen vanwege de lockdown. Dat overkomt vooral veel buitenlanders uit onze buurlanden, zoals Zimbabwe, Mozambique en Malawi.

Ik zie dat er nu ineens allerlei mensen bij elkaar komen om anderen te helpen. Ik heb nog nooit eerder gezien dat er hier mensen zijn die anderen eten geven. Ik kon zelf in de Bay City Kerk een voedselpakket ophalen van 40 kilo voor mijn moeder, mijn twee zussen en hun twee kinderen en mijzelf.

Welk bijbelverhaal heeft je deze week hoop gegeven?

Het verhaal van Job geeft mij hoop. God stond Satan toe om Job op de proef te stellen. Terwijl Satan hem alles afnam, zei Job alleen: “God heeft gegeven en genomen.” Ondanks alles wat Satan hem aandeed, bleef Job God gehoorzamen. Ik vind vooral het einde van Jobs verhaal inspirerend: als we blijven vertrouwen op God, zullen we uiteindelijk dezelfde beloning krijgen als Job.

Helpt u mee om de last van mensen in Zuid-Afrika te verlichten?

Wat willen we doen in Zuid-Afrika:

  • Voedsel en medicijnen verspreiden
  • mondkapjes naaien
  • hulppakketten om de winter door te komen
  • checken of mensen ziek zijn

Bedankt voor uw gift!