Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Zuid-Afrika: oma die 16 kleinkinderen verzorgt vermoord #corona

De Zuid-Afrikaanse weduwe Duduzile (66), die voor haar zestien kleinkinderen zorgde en moet rondkomen van een pensioentje en wat kinderbijslag, werd deze maand om onbekende redenen voor de ogen van haar kleinkinderen vermoord. De lockdown vanwege corona raakt de provincie KwaZulu Natal hard. Veel mensen zijn wanhopig omdat ze geen geld en dus geen eten hebben. Het geweld neemt toe. De daders zijn aangegeven bij de politie. Het is spannend of ze ook werkelijk berecht zullen worden.

Help een stille coronaramp voorkomen. Geef ook!

Steun onze Zuid-Afrikaanse partners om voedselpakketten te verspreiden onder de allerarmsten. Samen zijn we de kerk in actie.

Kerk in Actie mag de vragen die we aan Duduzile stelden toch plaatsen, ondanks haar overlijden:

Wat raakt u deze corona-periode vooral?

Wat geeft u hoop?

"Het geeft me hoop dat de overheid nog naar me omkijkt. Ik kreeg wat geld van hen voor mijn kinderen. De overheid zegt dat we onze handen moeten wassen en zoveel mogelijk thuis zijn en elkaar niet te veel ontmoeten, maar dat we wel actief moeten blijven. Ik heb net nog een rondje hardgelopen. Daarna heb ik me gewassen en mijn pillen geslikt om gezond te blijven. Als we ziek zijn kunnen we naar een kliniek.

En de steun die ik van een hulporganisatie krijgt geeft me hoop: ze gaven me een voedselpakket. Ik ben dankbaar voor alles wat ze voor me doen. Al deze dingen geven me vertrouwen dat dit voorbij zal gaan, dat dingen beter zullen worden, dat het goed zal komen…"

We wensen kinderen en kleinkinderen van Duduzile Gods nabijheid in deze moeilijke tijd.

Over dit project

In Zuid-Afrika woont slechts een derde van de kinderen bij beide ouders. Tweederde van de kinderen leeft in armoede en in ongezonde omstandigheden. Hoe kun je als kerk van betekenis zijn voor deze kinderen en hun families? Voormalig missionaris Attie van Niekerk helpt kerken deze kinderen en hun verzorgers te steunen. Doet u mee?
Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)