Diakonia

Speciaal voor diakenen, ZWO-commissies en andere diaconaal werkers geeft de Protestantse Kerk het magazine Diakonia uit. Dit vakblad voor diaconaal werk staat boordevol inspirerende reportages, interviews en praktische tips.

In het nieuwste nummer...

Duurzaamheid: daar kan de kerk meer aan doen, vindt ds. Jacques Schelderling. Samen met een anderen stuurde hij hierover een brief naar de Protestantse Kerk. In het nieuwe nummer van Diakonia, met als thema ‘Zorg voor de schepping’, komt hij aan het woord: “De vragen die de klimaatcrisis oproept, gaan over ieders eigen huishouden, ieders handelen. Ga daarover met elkaar in gesprek, help elkaar verantwoorde keuzes te maken.”

In deze Diakonia vindt u verder:

• Tips om als kerk duurzaam aan de slag te gaan.
  • Een reportage uit de groene Paaskerk in Baarn waar jong en oud spelenderwijs voor de aarde zorgen
  • Een interview met groene diaken Karin Faber, die vindt dat de mens wel erg hoog van de toren blaast.
  • En nog veel meer wat u inspireert bij uw taak in de kerk!

Neem een abonnement

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk bundelt haar periodieken voor ambts- en taakdragers. Voortaan wordt het maandelijkse blad woord&weg afwisselend aangevuld met Jong Protestant, Diakonia of Kerk&Israël Onderweg. Hiermee ontstaat één maandelijks tijdschrift met alle relevante informatie voor mensen met een functie in de Protestantse Kerk. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambts- en taakdragers.

Alle abonnees, of ze nu woord&weg, Diakonia, Kerk&Israël Onderweg of Jong Protestant lezen, krijgen hetzelfde magazine. Aan de ene kant is dat maandelijks woord&weg; draai je het om, dan lees je maandelijks een van de andere drie tijdschriften. Het magazine is gratis. Wel zal er een keer per jaar een vrijwillige bijdrage gevraagd worden voor de onkosten.

Diakonia verschijnt vier keer per jaar in combinatie met woord&weg.

Download aan de rechterkant van deze pagina (onder downloads) het voorlaatste nummer van Diakonia. Abonnee worden? Meld u aan via protestantsekerk.nl/magazine