#protestant (voorheen Diakonia)

Voor diakenen, ZWO-commissies en andere diaconaal werkers geeft de Protestantse Kerk het magazine #protestant uit. Dit vakblad voor ambtsdragers en vrijwilligers staat boordevol inspirerende reportages, interviews en praktische tips. Het magazine verschijnt vier keer per jaar.

Vakblad voor ambtsdragers en vrijwilligers

Ook voortaan de #protestant ontvangen? Neem een gratis abonnement:

Aanbod voor mensen met een leesbeperking

Voor mensen met een leesbeperking is #protestant gratis verkrijgbaar in braille, grootletter, digitale en gesproken vorm. Neem voor een abonnement contact op met de CBB, (0341) 56 54 77 of: klantenservice@cbb.nl.

Vacatures en advertenties in #protestant

Meer informatie over het plaatsen van advertenties in het magazine van de Protestantse Kerk.

Adreswijziging

Wil je een adreswijziging doorgeven of het abonnement opzeggen? Mail dan naar abonnementen@protestantsekerk.nl

In het laatste nummer van Diakonia

Duurzaamheid: daar kan de kerk meer aan doen, vindt ds. Jacques Schelderling. Samen met een anderen stuurde hij hierover een brief naar de Protestantse Kerk. In het nieuwe nummer van Diakonia, met als thema ‘Zorg voor de schepping’, komt hij aan het woord: “De vragen die de klimaatcrisis oproept, gaan over ieders eigen huishouden, ieders handelen. Ga daarover met elkaar in gesprek, help elkaar verantwoorde keuzes te maken.”

In deze Diakonia vind je verder:

• Tips om als kerk duurzaam aan de slag te gaan.
  • Een reportage uit de groene Paaskerk in Baarn waar jong en oud spelenderwijs voor de aarde zorgen
  • Een interview met groene diaken Karin Faber, die vindt dat de mens wel erg hoog van de toren blaast.
  • En nog veel meer wat je inspireert bij jouw taak in de kerk!

Was deze informatie zinvol?
We hebben je feedback ontvangen, dankuwel!

Om deze pagina verder te verbeteren zijn wij benieuwd waarom u deze pagina wel of niet zinvol vond. U kunt ons helpen door de onderstaande vragen in te vullen.

Mogen we je contactgegevens voor eventuele verdere vragen? (niet verplicht)