Diakonia

Speciaal voor diakenen, ZWO-commissies en andere diaconaal werkers geeft de Protestantse Kerk het magazine Diakonia uit. Dit vakblad voor diaconaal werk staat boordevol inspirerende reportages, interviews en praktische tips.

In het nieuwste nummer...

“Het is een gemiste kans om jongeren niet bij diaconaat te betrekken.” Dat zegt een diaken uit Putten waar jongeren actief meedoen. Maar hoe betrek je jongeren bij diaconaat? Dit nummer van Diakonia staat vol met ervaringsverhalen en praktische tips over dit onderwerp. U leest een reportage uit Leiden waar de diaconie jongeren in beweging helpt en een interview met een jeugddiaken uit Vriezenveen. Zelfs een gemeente met nauwelijks jongeren kan zich hierdoor laten inspireren.

In deze Diakonia vindt u verder:

• Alles over de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie
  • Regio in actie: steeds meer gemeenten kiezen ervoor om samen een aantal Kerk in Actie-projecten in een bepaald land te steunen. Over het waarom en hoe van deze samenwerkingen.
  • De nieuwe rubriek Diaken & Bijbel! Diaconaat is méér dan praktisch handelen. Het heeft ook te maken met drijfveren, met iets diepers dan alleen maar de handen uit de mouwen steken. In deze rubriek vertelt een diaken over wat hem of haar ten diepste motiveert.

En nog veel meer wat u inspireert bij uw taak in de kerk!

Neem een abonnement

De dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk bundelt haar periodieken voor ambts- en taakdragers. Voortaan wordt het maandelijkse blad woord&weg afwisselend aangevuld met Jong Protestant, Diakonia of Kerk&Israël Onderweg. Hiermee ontstaat één maandelijks tijdschrift met alle relevante informatie voor mensen met een functie in de Protestantse Kerk. Dit gratis blad is bedoeld voor álle ambts- en taakdragers.

Alle abonnees, of ze nu woord&weg, Diakonia, Kerk&Israël Onderweg of Jong Protestant lezen, krijgen hetzelfde magazine. Aan de ene kant is dat maandelijks woord&weg; draai je het om, dan lees je maandelijks een van de andere drie tijdschriften. Het magazine is gratis. Wel zal er een keer per jaar een vrijwillige bijdrage gevraagd worden voor de onkosten.

Diakonia verschijnt vier keer per jaar in combinatie met woord&weg.

Download aan de rechterkant van deze pagina (onder downloads) het voorlaatste nummer van Diakonia. Abonnee worden? Meld u aan via www.protestantsekerk.nl/magazine