Kor Grit

Kor Grit en zijn vrouw Saskia Wishart zijn uitgezonden naar Yogyakarta, Indonesië. Kor werkt als docent aan de theologische faculteit van de Christelijke Universiteit Duta Wacana (UKDW). Kor heeft als religiewetenschappen onderzoek gedaan naar christen-moslimrelaties in Pakistan, waar hij ook enige tijd woonde. Saskia studeert internationaal recht en zet zich in voor vrouwenrechten.

“We hopen mooie relaties en ervaringen op te doen. Door actief deel te nemen aan het maatschappelijk leven en dienstbaar te zijn aan de partnerorganisaties van Kerk in Actie hopen we vertrouwd te raken met de cultuur, kerken en de mensen in Indonesië.”

UKDW

De theologische opleiding in Yogyakarta besteedt veel aandacht aan kerk zijn in een multi-culturele samenleving. D studenten komen uit alle delen van Indonesië. Zij vertegenwoordigen een groot deel van de 33 Indonesische partnerkerken van de Protestantse Kerk in Nederland. Kor geeft les, begeleidt studenten en werkt mee aan een nieuw onderzoekscentrum. Ook zet hij zich in voor een goede uitwisseling tussen kerken en theologische opleidingen in Nederland en Indonesië.

Verhalen

van Kor Grit