Doorgaan naar hoofdinhoud subline-curl

Delta voor Indonesië

Ruim vijftig gemeenten uit de ringen Zeeuws-Vlaanderen, De Bevelanden, Walcheren, Schouwen-Duiveland/Tholen, Goeree-Overflakkee/Voorne-Putten/Rozenburg en Hoeksche Waard zetten zich samen in voor Indonesië. Met elkaar verbonden door de geschiedenis en het leven op een eiland.

Delta voor Indonesië

De Delta & Indonesië: wat hebben ze met elkaar?

De meest opvallende overeenkomst die de inwoners van de Delta met Indonesiërs hebben, is dat ze beide eilandbewoners zijn! Hoewel Indonesië uit heel wat meer eilanden bestaat dan de Delta (maar liefst 17.508!) weten beiden wat het is om tussen het water te wonen en soms ook de strijd ermee aan te moeten gaan. Beiden bekend met visserij en vruchtbare landbouwgronden.

Wat Nederland en Indonesië natuurlijk ook met elkaar verbindt is de geschiedenis. In 1596 voer het eerste schip vanuit Nederland naar Oost-Indië. De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) stichtte en veroverde vervolgens allerlei handelsplaatsen aan de kusten van de Indonesische eilanden. Onze koloniale geschiedenis is niet iets om trots op te zijn. Toch zult u als Nederlander in Indonesië enkel vriendelijkheid ontmoeten. En misschien wel een paar oudere mensen die nog vloeiend Nederlands spreken!

Kom ook in actie voor Indonesië

Kom ook in actie voor Indonesië. Kerk in Actie levert materiaal en organiseert bijeenkomsten in uw regio om gemeenten te inspireren. Meld u aan bij Kerk in Actie-consulent Menno Hanse. Heeft u actie gevoerd? Maak dan uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht o.v.v. Delta voor Indonesië. 

Projecten

Lees hieronder meer over de drie projecten die horen bij 'Delta voor Indonesië' of bekijk hier een korte video (4 min) over deze projecten.

Blijf op de hoogte

  • Als u zich bij Menno Hanse aanmeldt voor deze actie, krijgt u nieuws per email.

Materialen

Groeten uit Indonesië

Groet vanuit West-Timor:

Groet vanuit Dreamhouse en Trukajaya: 

Groet van P3W, Papoea: