Fryslân foar Rwanda

Steeds meer Friese kerken zetten zich in voor christenen in Rwanda. Het is één van de kleinste Afrikaanse landen, slechts acht keer groter dan Friesland en bovendien even groen. Maar waar Friesland bekend is om de Friese meren, is Rwanda het land van duizend bergen. Tot 2022 gaan veel Friese kerken aan de slag voor Rwanda: Fryslân foar Rwanda!

Fryslân foar Rwanda

Fryslân foar Rwanda leverde 258.284 euro op

Sinds december 2018 voerde Friesland actie voor Rwanda. Tot en met april 2022 brachten 76 gemeenten samen € 258.284 bij elkaar voor het werk van Kerk in Actie in Rwanda. Wat een fantastische opbrengst! Omrop Fryslan besteedde 1 mei 2022 aandacht aan het einde van deze drie jaar lange verbondenheid. Hieronder staan 2 filmpjes waarin ds.Samuel en de zusters diaconessen uit Rwanda de Friese kerken bedankt voor hun steun en verbondenheid. (de vertaling staat bij het filmpje)

In het nieuwe kerkelijk seizoen 2022/2023 zal Fryslân foar Moldavië van start gaan.
Kerk in Actie-consulent Menno Hanse (m.hanse@protestantsekerk.nl) is aanspreekpunt.

Steun deze actie

Heeft u actie gevoerd? Maak dan uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie te Utrecht,o.v.v. Fryslân foar Rwanda.

Lied en dankwoord van de zusters diaconessen

Dankgebed van dominee Samuel uit Rwanda: