Ik ben er voor jou - 40dagentijd 2021

In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons. Als ultieme daad van goedheid gaf Hij zijn leven en stond Hij op uit de dood. De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen. God is er voor ons. Laten wij er ook voor elkaar zijn.

Ik ben er voor jou - 40dagentijd 2021

Steun dit werk | Doneer direct

Er zijn zóveel mensen die wachten op een beetje barmhartigheid, op een daad van goedheid. Jezus laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerigen eten, de dorstigen drinken geven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Deze zeven werken staan de komende weken centraal in de 40dagentijdcampagne 'Ik ben er voor jou'.

'Ik ben er voor jou' - in 3 minuten:

Luister hier een interview van Groot Nieuws Radio met Iwan Dekker, campagneleider Kerk in Actie, over de zeven werken van barmhartigheid en de vastenactie.

7x barmhartigheid, week 3: de vreemdeling onderdak bieden

Wat zegt de Bijbel over de vreemdeling onderdak bieden? "Ik was een vreemdeling en jullie namen mij op," zegt Jezus in Mattheüs 25:35. De gave van de gastvrijheid is op sommige plekken mensen ruimhartig toebedeeld. In de Bijbel vind je er volop verhalen over. Mensen onderweg, die onderdak krijgen, omdat je iemand niet in de kou laat staan. Wanneer Jezus bijvoorbeeld met twee mannen vanuit Jeruzalem naar Emmaüs loopt en het al donker begint te worden, wordt hij van harte uitgenodigd voor de maaltijd. Diep in de traditie van Israël zat verweven dat ze ooit in Egypte zelf ook vreemdeling waren. En misschien begint het daar wel: het besef dat je als mens een voorbijganger bent, een vreemdeling op aarde. Wie dat heeft ervaren kan letterlijk en figuurlijk ruimte geven aan wie onderdak zoekt.

De vreemdeling onderdak bieden in Libanon

Miljoenen Syriërs sloegen op de vlucht voor het aanhoudende geweld en werden gastvrij opgevangen in buurland Libanon. In dit kleine land is inmiddels een op de vier inwoners vluchteling. Dit zet de samenleving onder druk. Huur- en voedselprijzen zijn gestegen en de werkloosheid is verdubbeld. Kerk in Actie helpt zowel vluchtelingen als de arme bevolking van Libanon.

Steun dit werk | Doneer direct

Vast thuis mee in week 3:

In week 3 van de Veertigdagentijd vragen we u een week lang de verwarming eens op 16 graden te zetten. Voor kinderen: heb je het koud als het in huis wat koeler aanvoelt? Trek een dikke trui aan.

Bestel de gratis veertigdagentijdkalender