Kerst 2020: Geef licht Doe mee in uw gemeente

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten , Azië en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? Met Kerst komen we voor hen in actie. Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!

Kerst 2020: Geef licht Doe mee in uw gemeente

Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland

Juist met advent leven we toe naar een nieuw begin: de geboorte van Jezus, zelf een vluchtelingenkind. In Hem gaf God licht in het donker, en dat geven wij door. Kerken staan op omdat ze geloven in een beter leven voor kinderen in Griekse vluchtelingenkampen. We helpen de kinderen met voedsel, kleding en onderwijs en we proberen hen op een betere plek te krijgen. Kom ook in actie en geef! Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland!

Materialen voor in uw gemeente

Zelf kaarsen maken, thuis of in uw gemeente

Wat is er nu leuker om in de dagen naar Kerst toe zelf kaarsen te maken, in plaats van weer een pak waxinelichtjes ergens te kopen. En het is nog eens heel makkelijk ook. Bovendien is het een mooie manier om oude kaarsen, die u verder niet meer kunt gebruiken, een tweede leven te geven. Leuk om samen met uw kerk te doen, in uw jeugdwerk of thuis.

Huis-aan-huiscollecte

Van 29 november t/m 5 december 2020 is de huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie. In meer dan 600 plaatsen in Nederland gaan we aan de deur collecteren voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Lees meer over de collecte